http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1208978889


Святкування дня Департаменту в жіночій колонії

Алла Лепеха
22 квітня – 10 років з дня утворення державного Департаменту України з питань виконання покарань.
Персонал органів і установ виконання покарань виконує роботу великого суспільного значення. Ця робота пов’язана з постійною тратою душевних і фізичних сил: постійні стресові ситуації і перевантаження, емоційна напруженість, які викликані специфікою організації несення служби, „від підйому до відбою”, посиленими варіантами несення служби в разі ускладнення оперативної обстановки в самій колонії, а також в період загострення ситуації в кримінально-виконавчих установах інших регіонів, під час проведення політичних акцій в державі та під час святкування державних та релігійних свят, тобто більше третини робочого часу працівники несуть службу в ненормованому режимі, в тому числі в святкові та вихідні дні, що звужує сферу спілкування в сім’ї, недостатню увагу вихованню дітей і т.п.
Робота у виправних установах впливає на співробітників. З одного боку, від них вимагається забезпечити режим і безпеку, з іншого боку – вони повинні усвідомлювати, що засуджені рано чи пізно повертаються до суспільства. Місця позбавлення волі є місцем постійних конфліктів, що супроводжуються вибухами непокори і насильства з боку засуджених ,які невдоволені своїм становищем. Жертвами цього можуть стати як засуджені, так і персонал. Чим вищий рівень професіональної підготовки співробітників, тим більше вони здатні визначати проблеми і джерела небезпеки та застосовувати своєчасні превентивні заходи для зниження ризику. Тільки постійна готовність персоналу бути уважними до стану особистих проблем засуджених і вміння встановлювати контакти з ними при виникненні конфліктних ситуацій, професіоналізм при їх вирішенні виключить виникнення серйозних проблем в системі виконання покарань, які мають місце сьогодні.
Подарунком до професійного свята співробітникам Чернігівської жіночої колонії став концерт, організований членами благодійної організації „Чернігівський жіночий правозахисний центр”, відділом у справах сім’ї та молоді Чернігівської міської ради, Чернігівською міською спостережною комісією.
Перед персоналом Чернігівської жіночої колонії виступили артисти продюсерського центру «МоЦАРТ» та члени команди КВН „7*Я”.

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном