http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1209199973


Голова Департаменту не з’явився до суду, бо святкував

Сергій Дрізо
В Донецькому обласному адміністративному суді не відбулося раніше призначене на 22 квітня засідання за позовом Олександра Букалова, керівника правозахисної організації „Донецький Меморіал”, до голови департаменту з питань виконання покарань. Позов стосувався неправомірної відмови у наданні інформації.
Уважне ознайомлення з даними, які наводив Департамент, виявило суттєві розбіжності у показниках смертності осід в установах системи. Для з’ясування причин розбіжностей у листопаді 2007 року керівником „Донецького Меморіалу” голові Департаменту Кощинцю В.В. було надіслано відповідний запит, на який була отримана надто „змістовна та вичерпна” відповідь, що Департаментом при проведенні розрахунків показників смертності „використовуються методики, рекомендовані кафедрою соціальної гігієни та охорони здоров’я медичних університетів”
На повторне звернення, в якому керівництво відомства принагідно повідомлялося, що ненаданням запитуваної інформації порушуються вимоги Конституції України та Закону України „Про інформацію”, була отримана така ж відповідь. Такий перебіг подій змусив О.Букалова звернутися до суду. Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 27 березня відкрито провадження та призначено засідання на 22 квітня
Лише в день засідання суд отримав телеграму, якою сповіщається, що відповідач просить перенести засідання, без пояснень причин. Очевидно, святкування професійного свята не дозволило п. Кощинцю з’явитися до суду. Наступне засідання заплановано на червень 2008 hjre.

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном