http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1209277970


Семінар з проблем лікування ВІЛ/СНІД в установах Донецької області

Сергій Дрізо
Семінар проводився благодійною організацією „Клуб „Твій вибір” з м. Горлівка Донецької області. В ньому взяли участь члени обласної координаційної ради з питань запобігання поширенню ВІЛ/СНІД, працівники установ виконання покарань області, представники обласних та міських СНІД-центрів. Програма семінару включала презентацію проектів у виправних закладах області, обговорення проблем взаємодії громадських організацій та адміністрації установ, в яких вони працюють та розширенню доступу засуджених Донецької області до діагностики та лікування ВІЛ/СНІД та вживання наркотиків серед засуджених
Серед проблем у діяльності громадськості на семінарі відмічалося, зокрема, що в одних колоніях немає ніяких проблем із доступом представників громадськості, а в деяких активісти громадських організацій змушені подовгу очікувати на допуск, їх надто ретельно доглядають, незважаючи на те, що вони доволі часто відвідують колонії і їх вже добре знають.
Деякі представники установ намагалися довести виправданість суворих заходів безпеки, тим самим демонструючи підхід, за яким питання охорони та режиму для працівників понад усе, навіть понад дотримання прав людини та поваги до їх гідності. Представники обласного управління департаменту конструктивно реагували на пропозиції та ініціативи громадських організацій. Досягнуто домовленість про те, що матеріали семінару будуть представлені й на „Тюремному порталі”

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном