http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1209363486


Солонянська виправна колонія (№21)

Установа середнього рівня безпеки для тримання чоловіків, засуджених до позбавлення волі на певний строк, які раніше відбували покарання у виді позбавлення волі.

Юридична адреса:

52406, Дніпропетровська область, Солонянський район, с.Аполлонівка, Військове містечко, 37.

Телефони:

Чергова частина - (056) 778-21-05            
Комутатор: - (056) 69-75-183.
Проїзд:

Автобусом від автовокзалу «Дніпропетровськ» до смт Солоне. Далі, від автостанції «Солоне» автобусним рейсом до с. Аполлонівка. Інтервал руху – 2 години.

ГРАФІК

прийому громадян керівним складом Солонянської виправної колонії УДПСУ у      Дніпропетровській області  (№21)

№п/п

       Посада

Прізвище, ім’я та по батькові

Час прийому

1

Начальник установи 

Пустовіт Олександр Володимирович

вівторок

11.00-12.00

2

Першого заступника

начальника установи

Довженко Микола Миколайович

п’ятниця

11.00-12.00

3

Заступник начальника із соціально-виховної та психологічної роботи

Мелков Олександр Володимирович

четверг

11.00-12.00

4

Заступник начальника з виробництва-директора установи

Княженцев Ігор Олександрович

середа

11.00-12.00

5

Заступника начальника з інтендантського та комунально- побутового забезпечення

Трясак Артур Миколайович

понеділок

11.00-12.00

6

Заступник начальника установи – начальник

сектору по РОС ст. лейтенант вн. служби

Мокич Дмитро Миколайович

вівторок

11.00-12.00

Примітка: у вихідні та святкові дні та після 19.00 приймання громадян здійснюється відповідальними від керівництва.

Телефон установи: 778-21-05

До Великої Вітчизняної війни на її території була розташована дитяча трудова колонія для неповнолітніх та дітей-сиріт. У роки війни дітей евакуювали, а на території колонії було розміщено госпіталь, спочатку для поранених радянських солдатів при відступі наших військ, а потім - німецький.

Після війни було відновлено статус дитячої трудової колонії для неповнолітніх та дітей-сиріт. На базі колонії готували спеціалістів по професіям сільськогосподарського профілю: водіїв, трактористів, комбай­нерів тощо. За установою були закріплені землі для ведення сільського господарства.

До 1961 р. проблему дитячої безпритульності було подолано, дітей на території колонії було все менше і менше. У1961 р. згідно з спільним рішенням Ради Міністрів та МВС СРСР на базі дитячої трудової колонії для неповнолітніх та дітей-сиріт була створена Солонянська виправно-трудова колонія загального виду режиму. Засуджені, які утримувались в колонії, в основному займались сільськогосподарським вироб­ництвом. З цього часу починає розвиватись промислове виробництво і будуються цехи. З 1964 р. освоєно виробництво сіялки для розкидування добрив.

Колонія швидкими темпами розвивається, до 1972 р. створена промислова база, проведено благоустрій території. Для працівників установи збудовано житлові будинки. У 1972 р. колонія загального режиму була розформована і на її базі була створена колонія з суворим режимом утримання. Збільшився ліміт наповнення. Виробництво колонії перейшло повністю на виготовлення промислової продукції.

У 90-х роках після розпаду СРСР намітився спад виробництва через порушення кооперації з заводами, припинився випуск сільськогосподарських машин, а через відсутність металу припинено випуск деяких видів продукції. Керівництву колонії довелося шукати замовлення, впроваджувати нові види продукції.

На сьогоднішній день установа має свою власну розвинуту промислову базу, підприємство установи виготовляє в широкому асортименті продукцію для шахт"Павлоградвугілля".

На даний момент Солонянська виправна колонія виконує функції виправної колонії середнього рівня безпеки для осіб, які раніше відбували покарання у виді позбавлення волі. У липні 2004 р. в установі створено дільницю посиленого контролю,

В установі організовано загальноосвітнє навчання засуджених в заочному навчально-консультаційному пункті. Для засуджених, які не мають робітничих професій, організовано курси професійно-технічного навчання на виробництві установи, де засуджені здобувають професії електрогазозварювальника, токаря та муляра-штукатура.