http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1209396753


Шепетівська виправна колонія (№98)

30400 с. Климентовичі Шепетівського району Хмельницької області
начальник виправної колонії Антименюк Леонід Петрович
(038) 405-36-32

Колонія є однією з найбільших пенітенціарних установ України закритого типу. Розташована вона поблизу с. Климентовичі Шепетівського району Хмельницької області.

1 серпня 1962 р. на базі Шепетівського щебзаводу наказом МВС ут­ворено колонію.

У 1974-1995 рр. нарощувалася виробнича база, відбувався благоустрій колонії, становлення кадрового потенціалу.

Було збудовано та реконструйовано цех № 1, № 2 та № 3, введено в дію дробильний комплекс, збудовано новий цех з деревообробки, ко­тельню, залізничну дільницю. У цей же час для спецконтингенту було збудовано професійно-технічне училище, їдальню, лікарню, банно-пральний комбінат, 8 гуртожитків, реконструйовано кімнати побачень. Для співробітників збудовано новий адміністративний будинок, їдаль­ню, аптеку, зубопротезний кабінет, збудовано та заселено 490 квартир ум. Шепетівці.

У 1995-2000 рр., незважаючи на всі тодішні негаразди, колонія пра­цювала. Завершилося будівництво 60-квартирного будинку у м. Шепе­тівці; збудовано нове приміщення чергової частини в житловій зоні, клас для проведення занять із службової підготовки.

Згідно з наказом ДДУВП № 165 від 29.11.1999 р. установа перейме­нована на Шепетівську виправну колонію.

У 2000-2001 рр. при ВК було створено філію з виробництва та реалізації нерудних матеріалів, розпочалось будівництво церкви для за­суджених на території житлової зони.

Колонія займає загальну площу близько 62 га.

Підприємство колонії - багатопрофільне виробництво (машинобудування та металообробка, деревообробна промисловість, вироб­ництво будівельних матеріалів, сільськогосподарське виробництво, виробництво предметів особистого користування та ін.). Колонія має підсобне господарство і власну теплицю.

У 2003 р. відкрита церква святителя Миколая Чудотворця.

У різні роки установу очолювали:

М. Д. Зубашев, О. П. Куцак, В. А. Молчан, С. В. Денисюк, В. В. Левен-цов, В. І. Мудрик, В. В. Андрущишин.

Наданий час її очолює Л. П. Антименюк.