http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1210087855


Як святкували Великодні свята У Львівських колоніях

Михайло Васюта
Святкування Великодніх свят у Львівських колоніях вже за традицією не проводиться без підтримки органів державної влади, церков різних релігійних конфесій та небайдужих громадян.

Так, ув’язненим у колоніях було передано понад 5000 пасок, 1600 яєць, м’ясопродуктів (близько 135 кг), а також масло, булки, шоколад, чай та інше. Священнослужителі провели посвячення пасхальних кошиків засуджених.

Було проведено трансляцію по - радіомережах лекцій на релігійну тематику і організовано відео лекторій телефільмів «Голгофа» та «Воскресіння».
Під час Великодніх свят засуджені у Львівських колоніях мали можливість позмагатися у турнірах із шахів та настільного тенісу.

Начальник управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Львівській області, Василь Ільницький, прокоментував святкування Великодня у Львівських колоніях наступним чином: «Святкування Великодніх свят у колоніях це звична річ, котра проводиться кожен рік. Ми маємо розроблену схему за котрою проводяться вони(святкування). Хочу подякувати всім тим хто приніс чи передав продукти для засуджених, цього року їх було достатньо і вистачило всім.
Чимало засуджених, які перебувають у львівських колоніях з інших областей, часто навіть нечули про таке свято, не знають про Великдень нічого. Тому працівники колонії роблять все можливе щоб люди котрі незнайомі з нашими традиціями дізнались все про них».

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном