http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1213439464


Жіночий соціальний еколого-правовий центр

84500 Донецька обл. м.Артемівськ,
вул. Радянська, 163
Тел.(06274) 3-22-97,  6-65-24
E-mail:  [email protected]
Керівник організації Кравець Оксана

Жіночий соціальний еколого-правовий центр - обласна громадська організація, зареєстрована 11 вересня 1998 року Управлінням юстиції в Донецькій області (№351), член Міжнародного жіночого Консорціуму ННД-США.

 

  Місія організації: сприяння соціально-правовому захисту жінок та молоді.

В організації працюють спеціалісти з вищою освітою: психологи, педагоги, перекладачі, юристи, соціальні робітники

 Напрямки діяльності організації:

-  соціальна, психологічна, правова робота з ув'язненими в СІЗО,
-   просвітницька  діяльність в області прав людини,
-  проведення  психологічних та правових тренінгів для різних професійних груп,
-  розвиток третього сектору,
-  розвиток малого підприємництва 

 

  Виконані проекти

- "Школа реабілітації жінок-в'язнів" - за підтримки МФ "Відродження" 

(проведення правових та психологічних тренінгів, надання правової допомоги жінкам, що утримуються в Артемівському СІЗО та Маріупольській  жіночій колонії) 

- "МОСТ" - створення навчально-консультаційного пункту для неповнолітніх, що утримуються в Артемівському слідчому ізоляторі, при підтримці  PRI (Міжнародна тюремна  реформа) 

- "Оранта" (за підтримки МФ "Відродження") - надання правової та психологічної допомоги молоді, що утримується в слідчих ізоляторах Донецької області, організація їх дозвілля.

 

Участь у проектах:

Артемівського слідчого ізолятора

-  "Фізичне виховання неповнолітніх, що утримуються в Артемівському слідчому ізоляторі"

 

  "Донецького Меморіалу"

-  Семінари-тренінги для працівників пенітенціарних установ області, за підтримки PRI (Міжнародна тюремна  реформа)

- Семінари для суддів та працівників кримінально-виконавчих інспекцій Донецької області. Підтримка МФ "Відродження"

 

Проекти, що виконуються організацією зараз:

- Тренінгові програма  з формувань  навичок особистісного  росту, адаптації до  нових ринкових умов, збереженню психічного здоров'я  засуджених жінок з вищою освітою при підтримці Державного Департаменту  США, Бюро  у справах освіти та культури  ( в рамках  Програми  " Тренінг Тренерів для  всіх регіонів України Університету штату Айова (США)  та Харківського  Національного Технічного Університету) 

 

Проекти, що плануються:

- "Сприяння"(надання соціальної допомоги засудженим до альтернативних видів покарання  та звільненим з місць позбавлення волі жінкам та молоді, проведення тренінгів для працівників кримінально-виконавчих інспекцій)

- "Безпечний старт"(формування навичок  здорового способу життя у засуджених  жінок та молоді)

"Пенітенціарні" проекти організації спрямовані на  жінок, молодь, працівників установ виконання покарань та кримінально-виконавчих інспекцій.

Контакти та взаємодія з установами та органами Департаменту з питань виконання покарань на даний момент відносно нормальні, можна навіть сказати, що ці установи зацікавлені у співпраці з нашою організацією.

Досвідом роботи з неповнолітніми, з жінками, з персоналом  слідчих ізоляторів, Досвідом організації  навчально-консультаційного пункту в  СІЗО, залучення державних структур та  громадськості  до вирішення проблем молоді та жінок, що утримуються в слідчих ізоляторах та ін.

Партнери  - "Донецький Меморіал", обласне управління у справах сім'ї, молоді та туризму, Артемівський  відділ у  справах  сім'ї,  молоді та жінок, Центр "Перспектива" м. Харкова, НДО "Солідарність пенітенціарних працівників", Артемівський слідчий ізолятор, Донецький слідчий ізолятор,  Департамент з питань виконання покарань в Донецькій області, Асоціація молоді м. Артемівська (26 НДО)

 

Спонсори і партнери організації:

МФ " Відродження", PRI (Міжнародна тюремна реформа), Державний Департамент США, Бюро  у справах освіти  та  культури , Артемівська міська рада, обласне управління у справах сім'ї, молоді та туризму