http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1213440198


Торезька організація Донецької обласної ЛІГИ ДІЛОВИХ ТА ПРОФЕСІЙНИХ ЖІНОК

86600 м. Торез Донецької області,
вул. Піонерська, 3
Контактні особи:
Мурмалка Жанна - голова, тел. (06254) 3-05-46
тел./факс (06254) 3-60-11
Е-mаіl: [email protected]

Місія та цілі організації

Об’єднати зусилля ділових та професійних жінок міста для захисту їх соціальних, економічних і політичних інтересів, надання взаємодопомоги та підтримки в становленні та розвитку жіночих ініціатив, посилення ролі жінок та їх впливу на економічне, політичне та соціальне життя суспільства, формування здорового способу життя, правова освіта населення, забезпечення згоди у суспільному житті.

Організація є місцевим осередком Донецької обласної Ліги ділових та професійних жінок.

Офіційна дата реєстрації – 27 листопада 2000 року.

“Партнерство заради успіху” – один із принципів роботи організації. На сьогоднішній день налагоджена співпраця з міським та регіональними урядовими та неурядовими організаціями та установами, в тому числі і з органами Департаменту з питань виконання покарань, юстиції, засобами масової інформації, учбовими закладами, комерційними структурами, широкими масами населення. Постійним стратегічним партнером в реалізації проектів Ліги є Торезькій міський центр соціальних служб для молоді.

Проекти організації, реалізовані у партнерстві з пенітенціарними установами

Одним із напрямків діяльності організації є сприяння демократизації та гуманізації системи виконання покарань на місцевому рівні.

В місті Торезі працюють дві виправні колонії та виправний центр, а також міжрегіональний відділ кримінально-виконавчої інспекції, з якими організація має договірні відносини. Результатами співпраці стала низка проектів.

Метою проекту “Створення Незалежної служби психолого-соціальної адаптації та ресоціалізації засуджених у ТВК-28” (2001 р.) була розробка та втілення системи соціальної адаптації та ресоціалізації засуджених та залучення до її роботи незалежних досвідчених фахівців з числа громадськості – юристів, психологів, соціальних педагогів, медичних працівників.

Проект “Участь громадськості у соціальній реабілітації осіб, засуджених до обмеження волі” (2002 р.) передбачав створення та впровадження системи ре соціалізації осіб, засуджених до нового виду кримінального покарання – обмеження волі. У рамках проекту відбувалось залучення громадськості регіону до професійної підготовки засуджених та до надання їм правової, психологічної, медичної та соціальної допомоги. Проектом передбачалося узагальнення та поширення серед виправних центрів та НУО України набутого досвіду соціальної реабілітації засуджених до обмеження волі.

Проект “Школа підготовки до звільнення” (2003) передбачає розробку та впровадження програми підготовки засуджених до життя після звільнення, а також залучення громадськості до надання засудженим соціально-психологічної, юридичної, правової та медіко-соціальної допомоги.

В даний час розпочато виконання проекту “Залучення громадськості до соціальної реабілітації осіб, звільнених від покарання з випробуванням”