http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1214802099


Конференція у Запоріжжі

Валентина Бадира
23-24 червня 2008 року в м.Запоріжжі на базі Класичного приватного університету успішно пройшла конференція „Вдосконаленню кримінально-виконавчого законодавства – громадську і наукову підтримку” за фінансової підтримки Міжнародного фонду „Відродження” .
З привітальним словом до учасників конференції звернулись директор Інституту права ім.В.Сташиса професор Денисова Т.А., заступник начальника регіонального Управління ДДУПВП в Запорізькій області Книш В.В., заступник начальника Головного управління юстиції в Запорізькій області Абрамова Т.В., директор благодійної організації “Чернігівський жіночий правозахисний центр” Бадира В.А.
В роботі конференції прийняли участь: доктор юридичних наук, професор Богатирьов І.Г., суддя Заводського районного суду м.Запоріжжя Марченко Н.В., начальник відділу адміністративно-правової роботи Шевченківської районної адміністрації м.Запоріжжя Оніщенко Л.А., ст. помічник прокурора з нагляду за дотриманням законів при виконанні судових рішень в кримінальних справах Стулов О.О., заст. начальника відділу нотаріату Головного управління юстиції в Запорізькій області Субота Н.О., заст. начальника відділу реєстрації актів цивільного стану Головного управління юстиції в Запорізькій області Усенко С.Г., начальник сектору соціально-виховної роботи Управління ДДУПВП в Запорізькій області Кравчук П.П., завідуючі кафедрами цивільного права і процесу Кучерук К.І., конституційного та адміністративного права Аксакова Р.М. та інші провідні науковці, представники громадськості.
В ході конференції були обговорені питання впливу суспільства на процеси реформування політики держави в сфері застосування покарань, недосконалість концепції реформування державної кримінально-виконавчої служби, проблеми правового та соціального захисту персоналу кримінально-виконавчої служби та проблеми правового регулювання проходження служби рядовим і начальницьким складом, роль спостережних комісій по дотриманню прав і законних інтересів засуджених.
Велику увагу було приділено обговоренню питань в сфері цивільних сімейно-шлюбних правовідносин, суб’єктами яких є засуджені, та проблемних питань при оформленні нотаріальних угод, посвідчень, заповітів, доручень та правочинів засудженими в місцях позбавлення волі.
Матеріали конференції будуть видані окремим виданням та розповсюджені серед науковців, які досліджують кримінально-виконавчі проблеми та представників громадськості, які співпрацюють з установами виконання покарань.

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном