http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1229518162


У двох харківських колоніях зеків перевірять на ВІЛ

Людмила Коваль | helsinki.org.ua
У двох виправних колоніях Харкова проведуть тести на ВІЛ-інфекцію. Крім цього, ув’язненим покажуть тематичний фільм і проведуть концерт, повідомляє газета 15 хвилин.

Таким чином злочинців навчають лояльному ставленню до ВІЛ-інфікованих. Ідея належить організації Мережа людей, що живуть з ВІЛ (ЛЖВ).

15 грудня члени ЛЖВ почали свою першу акцію з профілактики захворювання на СНІД серед зеків. Як повідомили в прес-службі Мережі, раніше нічого подібного у виправних колоніях регіону не проводилося: в рамках акції ув’язнені пройдуть тест на ВІЛ, відповідні обстеження, переглянуть тематичний фільм Тест і концерт від організаторів. Тести експрес-діагностики ВІЛ отримають ув’язнені Харківської виправної колонії № 43 та Темнівської колонії № 100 у с. Васищево.

Відомо, що у виправних установах Харківської області перебуває близько 200 ВІЛ-інфікованих ув'язнених, тоді як у регіоні їх зареєстровано близько 3 тис. осіб. У Мережі ЛЖВ вважають, що ці цифри насправді набагато більші, просто не всі пройшли тест на ВІЛ і стали на облік в Обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом.
Нагадаємо, вчора фонд АнтиСНІД представив реконструйований відділ для прийняття пологів у ВІЛ-інфікованих матерів, що повинно сприяти зменшенню кількості випадків зараження дитини від матері. На відкритті були присутні голова фонду Олена Франчук та заступник Голови Київської міської державної адміністрації Ірена Кільчицька.

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном