http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1244369654


Доведення до самогубства у Житомирській виправній колонії №4

Віктор Котенко | svoboda.zhitomir.ua
Як стало відомо Житомирському Правозахисному центру «Свобода» від родичів засудженого та з інших неофіційних джерел, 02 червня 2009 року приблизно о 15-й годині дня, не витримавши знущань з боку оперативника колонії майора С., здійснив спробу самогубства засуджений Х. 1979 року народження, який перерізав собі вени на руках. Незважаючи на глибокі поранення та велику втрату крові, засудженого кинули до штрафного ізолятора (ШІЗО) строком на 7 діб. 03 червня 2009 року, після отримання анонімного повідомлення про те, що її брату загрожує смертельна небезпека, засудженого Х. відвідала його сестра Валентина К.

«Інформація підтвердилась. Незважаючи на те, що руки засудженого щільно перев’язані товстим шаром бинтів, кров все рівно просочується назовні – рани глибокі. Я зустрілась з начальником колонії та заступником по режиму, але зрозумілого пояснення так і не отримала. Брат скаржився на те, що внаслідок особистої неприязні його постійно принижує та погрожує знищити майор С. Здійснює тиск, знущається, намагається перевести для розправи до гурту вкрай небезпечних злочинців, сам особисто підбурює інших засуджених проти нього, на кожному кроці цькує, свідомо висуває необгрунтовані претензії аж до нібито спроб втечі. Стан здоров’я Х. майже критичний, до того ж, загострились хронічні захворювання. Внаслідок продовження знущань та відсутності кваліфікованої медичної допомоги він може померти.»

Віктор Котенко, координатор Житомирського Правозахисного центру «Свобода»

коментарі

07.06.2009 | Пукалов
Ну что за бред вы тут публикуете!

22.06.2009 | DKVSY
Надобно Вите Котову немного повысить квалификацию в области знаний УИК Украины (это касается некоторых терминов). К тому же зеки, как правило, глубоких ранений себе не делают (кроме психически не уравновешеных), а у родсвенников в состоянии афекта (навеяного "переживаниями" правозащитников) глаза велики...


щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном