http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1252998647


Десять років підтримки ініціатив у сфері тюремної реформи

Катя Кот
У Міжнародному фонді «Відродження» відбулася зустріч громадських організацій, які отримали фінансову підтримку фонду цього року за напрямком «Права людини в установах виконання покарань».

Першою ініціативою, підтриманою фондом «Відродженя» у сфері співпраці громадських організацій та установ виконання покарань, стало проведення у Донецьку міжнародної конференції у листопаді 1998 року, в якій взяли участь громадські організації та керівники в’язничних систем 17 країн Центральної та Східної Європи та Азії. Після цього успішного заходу фонд започаткував з 1999 року щорічну підтримку громадських організацій, а певний час – і установ виконання покарань, які розвивали співпрацю та переймалися покращенням умов тримання засуджених.
У 2009 році фондом у рамках конкурсу «Права людини в установах виконання покарань» підтримані сім організацій, які планують виконанням своїх проектів сприяти підвищенню ефективності роботи установ виконання покарань, удосконалювати механізм громадського контролю діяльності установ, надавати безкоштовну правову допомогу ув’язненим, зокрема, організовувати роботу виїзних приймалень. Учасники зустрічі обговорили також нагальні питання розвитку взаємодії установ та органів виконання покарань та громадських організацій. Певні сподівання на покращання ситуації у цій сфері пов’язуються зі зміною керівництва відомства. Нещодавно призначений голова департаменту О. Галінський задекларував свою підтримку громадських ініціатив.
«Тюремний портал» сподівається, що перебіг виконання цих проектів буде висвітлюватися і на порталі.

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном