http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1263563647


В установах департаменту проведено дві спецоперації

www.kvs.gov.ua
Інформація про результати проведення в установах виконання покарань і слідчих ізоляторах спеціальних операцій під умовними найменуваннями 'Заслон' та 'Щит'
З метою забезпечення належного правопорядку в установах виконання покарань і слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби України під час новорічних та різдвяних свят, надійного перекриття каналів надходження у зони, що охороняються, заборонених до використання речей і предметів, а також запобігання їх виготовлення засудженими та особами, взятими під варту, вказівкою Голови Держдепартаменту від 18 грудня 2009 року № 3/1-6715/Гл та відповідно до наказу Держдепартаменту № 205-дск у період з 21 по 30 грудня 2009 року проведено спеціальну операцію під умовним найменуванням 'Заслон', а у період з 30 грудня 2009 року по 11 січня 2010 року особовий склад було переведено на посилений варіант несення служби із проведенням спеціальної операції під умовним найменуванням 'Щит'.
В результаті вжитих заходів попереджено 125 спроб доставки заборонених речей до зон, що охороняються, через канали надходження (кімнати побачень, КПП, перекиди тощо).
За спробу передати засудженим заборонені речі на 46 осіб оформлені відповідні матеріали щодо притягнення їх до адміністративної відповідальності.
За вчинення правопорушення, яке підпадає під дію закону 'Про боротьбу з корупцією' затримано одного молодшого інспектора відділу нагляду і безпеки Ладижинської виправної колонії управління Держдепартаменту у Вінницькій області (№ 39), який за грошову винагороду намагався пронести до зони, що охороняється мобільний телефон, а в Калінінській виправній колонії (№27) управління Держдепартаменту в Донецькій області затримано лікаря-терапевта медичної частини цієї установи, який намагався пронести на територію колонії наркотичні засоби.
Протягом операцій порушено 13 кримінальних справ, з них:
вісім справ за ознаками складу злочину, передбаченого статтею 391 Кримінального кодексу України (шість – в Харківській області, по одній - в Донецькій та Полтавській областях);
дві справи за ознаками частини 1 статті 309 в Запорізькій області;
три справи за ознаками частини 2 статті 307 (по одній справі в Запорізькій, Миколаївській та Одеській областях);
В установах виконання покарань сталося три надзвичайні події, а саме:
1 січня в Кіровській виправній колонії (№33), а 9 січня в Солонянській виправній колонії (№21) засудженими скоєно по одному акту суїциду шляхом повішання.
4 січня близько 5 години ранку в деревообробному цеху Ладижинської виправної колонії (№39) сталася пожежа, яку вдалося локалізувати та ліквідувати силами чергової зміни. Пряма сума збитків, завдана пожежею складає близько 1600 грн.
Під час операцій в установах Державної кримінально-виконавчої служби України проведено 356 загальних обшуків територій та приміщень житлових і виробничих зон.
При спробі доставки до зон, що охороняються, було виявлено та вилучено: більше 1,5 кг наркотичних засобів, майже 200 л спиртних напоїв,105 доларів США, 2 500 Євро, більше 14 тисяч гривень та 172 мобільних телефони.
У зонах, що охороняються, вилучено: 0,146 г наркотичних засобів, 2 600 гривень, 1 479 л браги, 3 літри спиртних напоїв, майже 200 одиниці виробів широкого вжитку та 409 мобільних телефонів.
Результати проведення в установах виконання покарань і слідчих ізоляторах спеціальних операцій під умовними найменуваннями 'Заслон' та 'Щит' розглянуті 11 січня 2010 року на оперативній нараді при керівництві Держдепартаменту. Крім того, керівництву Держдепартаменту було запропоновано заохотити персонал установ виконання покарань і слідчих ізоляторів тих областей, де досягнуто найкращих результатів у проведенні цих операцій.

У цілому, заходи вжиті Держдепартаментом щодо забезпечення належного правопорядку дозволили залишити оперативну обстановку в установах Державної кримінально-виконавчої служби України задовільною та керованою.
Начальник управління охорони, нагляду і безпеки Держдепартаменту полковник внутрішньої служби
В.В. Близнюк

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном