http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1277379545


Запорізьким засудженим допоможуть перемогти туберкульоз

Юлія Бочаров-Туз | civicua.org
За оцінними даними громадських працівників, в Запоріжжі тільки 10% від загального числа звільнених з місць позбавлення волі, хто потребує лікування туберкульозу, приходять в протитуберкульозні лікарні міста. З метою покращення ситуації, громадські активісти відвідали Софіївську колонію № 55, в якій здійснюється лікування туберкульозу у засуджених.

Не дивлячись на зниження темпів розповсюдження туберкульозу в Запоріжжі, це захворювання залишається актуальною проблемою для міста і області. Серед безлічі причин, що ускладнюють вирішення проблеми, відсутність прихильності та відповідального ставлення до лікування у пацієнтів, займає далеко не останнє місце. Найбільший відсоток тих, хто не проходить повний курс лікування спостерігається серед осіб, які мають проблеми з вживанням алкоголю або наркотиків, або звільнилися з місць позбавлення волі. Найчастіше ці фактори взаємопов'язані. Для того, щоб допомогти таким людям проходити повний курс лікування, активісти Всеукраїнської пенітенціарної мережі, вирішили проводити відповідну роботу серед засуджених, які почали й проходять лікування в умовах відбування покарань.

Для цього фахівці організації відвідали Софіївську колонію № 55, в якій здійснюється лікування туберкульозу у тих, хто перебуває в установах пенітенціарної системи. Під час візиту, громадські працівники ініціювали проведення груп підтримки для засуджених, на яких будуть обговорюватися, і, по можливості, вирішуватися проблеми, що перешкоджають проходженню повного курсу лікування після звільнення. У першому груповому спілкуванні взяли участь 11 чоловік, які позитивно оцінили таку ініціативу громадських працівників. Подібні групи планується проводити на постійній основі, що дозволить здійснювати не тільки психоемоційну підтримку та інформування, але також і соціальний супровід засуджених, після звільнення.

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном