http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1281506509


„Краси такої не бачила моя душа ніде”

Валентин Збираль
Добру справу зробили благодійники із Піклувальної ради, що у Львові.
Завдяки Антикризовій гуманітарній програмі Міжнародного фонду «Відродження» вперше за часів незалежності України була оздоровлена група дітей, чиї батьки відбувають покарання в місцях позбавлення свободи. Оздоровчий табір був організований в мальовничому куточку Закарпаття селищі міського типу Міжгір’я. На турбазі «Карпати» до послуг дітей були 2-х, 3-х місні номери з усіма вигодами, спортивні майданчики для гри у волейбол і міні-футбол, кімната для гри у настільний теніс, конференц зал, їдальня з 3-х разовим харчуванням, місце для розпалювання табірного вогнища, дитячий майданчик.
Десятирічна Таня приїжджала відпочити із братом Сашком із Села Руда Турійського району Волинської області. По приїзді вона записала такі враження:
«Як я сюди приїхала, то знайшла багато друзів. Тут дуже гарно. Я була в інших таборах, але цей мені сподобався найбільше. Це тому, що тут багато різних ігор та екскурсій. Я навіть не уявляла, що тут буде так добре».
Під враженням побаченого Таня склала вірш:
Краєвид чудовий бачу я:
Гори в смерічках,
Річка, мов стрічка,
Цілюща водиця
Із гір вниз тече.
Стою і милуюсь
Краси такої
Не бачила
Моя душа ніде.
За час роботи табору діти писали творчі роботи, малювали, плели віночки, збирали лікарські рослини, проводили дитячі дискотеки, різного роду спортивні змагання та розваги, співали біля табірного вогнища. Велике враження на дітей справили екскурсії на озеро Синевир, водопад Шипот, Теребля-Рікську ГЕС, Музей верховинського зодчества у селі Колочава, ферму північних оленів.
Цікаво, що до складу групи входили також діти з багатодітних і малозабезпечених сімей працівників органів внутрішніх справ та установ виконання покарань.
Відпочинок став по справжньому родинним. Діти жили дружно, старші допомагали меншим, піклувались про них. У свої відгуках про відпочинок діти висловили побажання наступного літа знову приїхати у Міжгір’я.

Валентин Збираль, член Громадської ради при УДДУ ПВП у Львівській області

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном