http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1287910562


Обговорення Концепції та моніторингових візитів у Департаменті

Катя Кот
Міжнародне товариство прав людини – Українська секція (МТПЛ-УС) провела 13 жовтня за сприяння департаменту тренінг-семінар «Проект Концепції державної програми розвитку Державної кримінально-виконавчої служби України на період до 2015 року. Можливості удосконалення національного законодавства в частині превенції неправомірного поводження з засудженими в установах КВС України» Тренінг відбувся в рамках проекту «Сталий розвиток національних превентивних механізмів проти катувань та неправомірного поводження в Україні».
Учасники обговорили проект Концепції державної програми розвитку Державної кримінально-виконавчої служби України на період до 2015 року, висловили численні зауваження.
Чимала увага була приділена також дискусії про створення моніторингового механізму у системі виконання покарань.
В роботі тренінгу-семінару взяли участь заступник голови департаменту з питань виконання покарань Дука Олександр Олексійович, начальник Управління із забезпечення взаємодії з Державним департаментом України з питань виконання покарань Міністерства юстиції України Петро Васильович Кочерган, заступник директора Міжнародного фонду «Відродження» Олександр Васильович Бєца, фахівці департаменту, представники неурядових організацій, задіяних у проекті, експерти з пенітенціарних питань Валентина Бадира, Олександр Букалов, Олександр Колб та інші.
Результати семінару-тренінгу будуть враховані при подальшому опрацювання Концепції та проведення заходів з моніторингу установ виконання покарань

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном