http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1289203582


У Бережанській виховній колонії носитимуть брендовий одяг з Голландії

civicua.org
Одяг, взуття та засоби гігієни отримали майже 200 утриманців Бережанської виховної колонії 21 жовтня. До благодійництва не долучилися ні політики, ні громадські організації.

Благочинну допомогу їм надали тернопільські школи та Товариcтво Червоного Хреста в рамках акції “Острів душі”. Таку акцію вже понад десять років проводить у Тернополі служба у справах дітей.

- Щороку до цієї благодійної справи приєднуються одні і ті ж тернопільські школи і Товариство Червоного Хреста, - розповідає головний спеціаліст міської служби у справах дітей Катерина Романова. - Також допомогу надають і громадські організації. Однак цьогоріч вони не проявили ініціативи. Ще два роки тому і деякі політичні організації відмовили у допомозі. Мовляв, така акція для них немає жодного інтересу. Після того випадку ми більше до них і не звертаємося.

Тож до благодійної справи долучилися школярі, їхні батьки та вчителі. Вони зібрали для утриманців колонії фарби, зошити, ручки. А Товариство Червоного Хреста надало для хлопців вживаний брендовий одяг та взуття з Голландії.

- Більшість утриманців Бережанської виховної колонії з неблагополучних сімей. Потрапили вони туди через різні життєві проблеми, - каже пані Романова. - Вони перебувають у місці позбавлення волі, немов на маленькому острівці. Хлопці відірвані від суспільства та своїх рідних. Ми ж прагнемо подарувати їм частинку своєї душі.

За надану допомогу пані Романова висловлює щиру подяку таким тернопільським школам: №№2, 3, 4, 9, 10, 22, 24,28,29 та школі-ліцею №13.

Довідка

Надати допомогу вихованцям Бережанської колонії можуть усі охочі. Для цього потрібно звернутися у службу у справах дітей м. Тернополя. Вона розташована за адресою: бульв. Шевченка,1. Тел. 52-51-33.

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном