http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1289463508


Кабінет Міністрів удосконалив механізм громадського контролю за дотриманням прав засуджених

minjust.gov.ua
Кабінет Міністрів привів у відповідність до вимог чинного законодавства власну постанову від 1 квітня 2004 р. про затвердження положення про спостережні комісії. Зокрема, постанову узгоджено з положеннями Закону України "Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо забезпечення прав засуджених осіб в установах виконання покарань".

Як повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, зміни до урядової постанови розробляло Міністерство юстиції. Зокрема, новою редакцією положення про спостережні комісії визначено чіткий порядок утворення та склад спостережних комісій.

Крім того, відповідно до внесених змін, членам спостережних комісій надано право відвідувати установи виконання покарань без спеціальних дозволів.

Змінами до постанови встановлено також обов’язок для спостережних комісій щодо інформування громадськості через засоби масової інформації про результати своєї роботи та про стан дотримання прав людини, основних свобод і законних інтересів засуджених під час виконання кримінальних покарань тощо.

Як наголосив Міністр юстиції, мета внесених змін - вдосконалення організації громадського контролю за дотриманням прав людини, основних свобод і законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання. Крім того, практична реалізація нових положень має сприяти забезпеченню процесу виправлення і ресоціалізації засуджених та створенню належних умов для їх тримання з боку органів та установ виконання покарань.

Прес-служба Міністерства юстиції України

коментарі

23.11.2010 | mpravo
Не несомненно, новое положение радует, только есть вопрос....

8. Голова, заступник голови та члени спостережної комісії, які здійснюють організацію громадського контролю за дотриманням прав людини, захистом основних свобод і законних інтересів засуджених осіб під час виконання кримінальних покарань, мають право відвідувати установи виконання покарань без спеціального дозволу....

- Що значить спеціальний дозвіл? Кім він видається, чи видавався? Установою, чи управлінням департаменту?

Членам спостережних комісій на строк їх повноважень надаються перепустки для відвідування установ виконання покарань, які розташовані на території відповідних адміністративних одиниць.....

- Хто видає перепустки? Комісія, чи установи виконання покарань?


щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном