http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1294481032


Представлення Голови Державної пенітенціарної служби

www.kvs.gov.ua
Міністр юстиції України Олександр Лавринович представив Голову
Державної пенітенціарної служби особовому складу
28 грудня 2010 року Міністр юстиції України Олександр Лавринович особисто представив особовому складу Державної пенітенціарної служби України новопризначеного керівника – Голову Державної пенітенціарної служби України генерал-майора внутрішньої служби Лісіцкова Олександра Володимировича.

У ході представлення Голови Олександр Лавринович зазначив, що таке поняття як Державний департамент з питань виконання покарань відходить в історію.

Президентом України підтримано пропозицію щодо нової якості служби, починаючи з її назви. «На сьогодні основним завданням є забезпечення надійного функціонування Державної пенітенціарної служби України, в назві якої вже не буде згадки про щось кримінальне», - зауважив Олександр Лавринович.

Міністр юстиції зупинився на проблемах, на яких керівництву Державної пенітенціарної служби України потрібно зосередитися в першу чергу. «Я особисто приділятиму увагу цьому важливому напрямку – діяльності Державної пенітенціарної служби України. Ми маємо знайти правильні шляхи розвитку, визначитися, від чого слід відмовитися, що збудувати, як використати людський потенціал з користю», - акцентував увагу присутніх Олександр Лавринович.

«Нам сьогодні не потрібні гасла і прожекти», - підкреслив міністр юстиції України. І зазначив: «Тільки при умові злагодженої праці ми зможемо мінімізувати усі негативи».

Олександр Лавринович привітав усіх присутніх з наступаючим Новим роком, побажав колективу здійснення сподівань та ефективної роботи: «Щоб оновлена служба стала краще».

Голова Державної пенітенціарної служби України генерал-майор внутрішньої служби Олександр Лісіцков подякував Міністра юстиції України О. Лавриновича за високу довіру та запевнив присутніх, що докладе усіх зусиль для того, аби виконати поставлені завдання.

Для довідки: Згідно з пунктом 1 Указу Президента Україні В.Ф.Януковича від 9 грудня 2010 року № 1085/2010 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» утворено Державну пенітенціарну службу України, реорганізувавши Державний департамент України з питань виконання покарань. Відповідно до цього Державна пенітенціарна служба України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра юстиції України.

Утворення Державної пенітенціарної служби України є відображенням стратегічного курсу державної політики у напряму соціальної переорієнтації процесу виконання кримінальних покарань з урахуванням міжнародних стандартів, законності, гуманізму, демократизму та справедливості, а також сучасної світової пенітенціарної доктрини. Система відповідних державних органів і установ поряд з організацією виконання кримінальних покарань має бути спрямованою на забезпечення безпеки суспільства шляхом ресоціалізації осіб, які відбувають або відбули кримінальні покарання. В структурі пенітенціарної служби функціонують не лише установи виконання покарань і слідчі ізолятори, а й кримінально-виконавча інспекція, яка має трансформуватися в службу пробації.

Указом Президента України № 1233/2010 від 24 грудня 2010 року Лісіцкова Олександра Володимировича призначено Головою Державної пенітенціарної служби України.

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном