http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1304091814


Втікача впіймали і… вбили?

Георгій Корнієвський
Отримано інформацію про те, що в установі виконання покарань (надалі - УВП) № 42 смт.Маневичі Волинської обл. загинув засуджений Д. В. 1985 року народження, що мешкав у Львівській області. Д. В. відбував покарання в колонії-поселенні при УВП-42, звідки здійснив втечу. По неперевіреній інформації, його було затримано одним із відділків міліції Одеської області. 20.04.2011року, працівники УВП-42 доставили під конвоєм втікача до дисциплінарного ізолятора УВП-42.
О 6 годині 30 хв. 21.04.2011 року в УВП-42 констатували смерть засудженого. Інформація про смерть до Управління МВС у Волинській області не надходила.
Є інформація, що під час затримання працівниками МВС, конвоювання та доставки до УВП-42 Д. В. був живий та здоровий.
Засуджені інформують, що чергова зміна в УВП-42, під час якої, ймовірно, було вбито засудженого, полюбляла проводити "профілактичні заходи по вихованню" в ДІЗО установи та дільниці посиленого контролю.
Представники управління пенітенціарної служби у Волинській області другу добу знаходяться в колонії. Незабаром має надійти більш повна інформація про цей випадок.

голова благодійного фонду "Реабілітація", координатор роботи у Волинській області Міжнародного товариства прав людини - Українська секція Георгій Корнієвський

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном