http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1307260700


Спостережні комісії Полтавщини зібралися на семінар

Катя Кот
У Полтаві 31 травня відбувся семінар для членів спостережних комісії області, який був організований облдержадміністрацією та спостережною комісією Полтавської області разом з громадською правозахисною організацією «Донецький Меморіал».
Семінар проведено в рамках проекту «Підвищення рівня захисту прав ув’язнених: шляхи та методи», який виконується «Донецьким Меморіалом» за підтримки Посольства Королівства Нідерланди в Україні.
Учасники заходу ознайомились з досвідом робота спостережних комісій різних регіонів країни, зі змінами до Положення про спостережні комісії, розглянули конкретні випадки, які трапляються у роботі комісій. Особлива увага була приділена роботі спостережних комісій у питаннях умовно-дострокового звільнення, допомоги звільненим особам, а також взаємодії з громадськими організаціями.
Учасники зацікавлено обговорили специфіку стосунків з органами прокуратури. Кожна спостережна комісія області отримала науково-практичний коментар до Положення про спостережні, підготовлений та виданий «Донецьким Меморіалом».
Деякі комісії отримали додатково комплект інформаційних видань «Донецького Меморіалу» правового характеру.

Катя Кот

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном