http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1322209932


Спалено притулок для засуджених

Цей реабілітаційний центр з 1998 року без жодної копійки від держави існує завдяки ініціативі лише двох людей.
Багатьом відомий журналіст Ігор Гнат утримував цей Центр і надавав змогу жити та повертатися в суспільство людям, втратившим надію, за кошти, що він отримував зі зйомки матеріалів про те, як визволяв з сексуального рабства українських дівчат із закордону.
Цією весною він відмовився прийняти до Притулку звільненого, який неодноразово приходив п`яний та казав, що хоче встановити в Притулку життя «по понятіям» та стати в ньому головним. Після відмови, цей звільнений весною підпалив будівлю де розміщувалася їдальня, склад та медпункт.
Ми разом знайшли кошти та відновили роботу цих приміщень і Притулок знов запрацював.
Але, вночі 18 листопада ця «особа» розбила вікно в дерев`яному гуртожитку де спало 20 людей і підпалив приміщення. Пожежники не змогли врятувати нічого і зараз 20 людей, які вже віддали борг суспільству і відбули свій термін покарання та роблять все для того, щоб бути таким ж як ми з Вами, залишилися в недобудованому приміщенні, без можливостей до існування, підтримки та знов на самоті.
Дві людини, які тримали на собі цей Притулок, після пожежі потребують негайного лікування. «Особу» яка здійснила підпали, міліція не затримала і можливо ця «особа» має ще якісь, лише їй відомі наміри.
Ми разом будемо звертатися до державних органів про допомогу та сподіватися, що вона надійде, але з огляду на те, що ми вже три роки поспіль марно стукаємося в кожні «державні» двері, то розуміємо, що дай Бог якщо допомога й прийде, то не швидко.
Допомагати будинкам дитини – то важливо, зрозуміло і необхідно. Але допомагати людям, які колись оступилися та скоїли злочин – не судити, також велика цінність.
Реальне прохання всім, хто може - допомогти , але не для Пі Ару, не для висвітлення в ЗМІ, не перед виборами.
Можливо зараз і не буде часу ні писати списки, ні грамоти, ні листи-подяки тим хто допоможе, та ваше ім`я, можливо, ніколи і не згадається. Але у Притулку іншого виходу немає.
Не будемо більше нічого писати – і так все зрозуміло.
Юридична адреса та банківські реквізити Притулку, що знаходиться в м. Броди Львівської області такі:
Організація : Благодійна організація «Регіональний Центр соціальної адаптації»
Адреса : м. Львів, вул. Личаківська, 56
ЗКПО : 25556431
Банк : ВАТ «Фолькс банк»
МФО : 325213
Р/Р : 26004000001905

Телефон Ігоря Гната 067 672 80 30

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном