http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1209363757


Дніпропетровський слідчий ізолятор

Юридична адреса:

49006, м. Дніпропетровськ, вул. Чичеріна 80.  

Телефони:

Чергова частина - (0562) - 42-37-27.

Проїзд: 

З автовокзалу та залізничних  вокзалів: міськими маршрутними таксі № 106, 117, 155; трамваєм №11 до зупинки «вул. Уральська». 

ГРАФІК

прийому громадян керівним складом Дніпропетровського слідчого ізолятору  УДПСУ у      Дніпропетровській області  (№4)

№п/п

       Посада

Прізвище, ім’я та по батькові

Час прийому

1

Начальник установи 

Биховець Микола Васильович           

середа

2

Перший заступник начальника установи

Бучацький Геннадій Леонідович       

понеділок

 

3

Заступник начальника установи із соціально-виховної та психологічної роботи

Киянець Сергій Анатолійович           

вівторок

 

4

В.о.заступника начальника

Солоха Віталій Васильович                  

П’ятниця

Примітка: у вихідні та святкові дні та після 17.00 приймання громадян здійснюється відповідальними від керівництва.

Телефон установи: (056) 42-50-14

Згадка про першу тюрму у Катеринославі (нині Дніпропетровськ) відноситься до 1826 р. Вона носила назву - Катерининський тюремний замок, в який входили: головний триповерховий корпус та два флігелі. Розрахована тюрма була на 200 чоловік, у головному корпусі знаходилась церква, окремі приміщення для майстерні, тюремної лікарні, двоповерховий флігель, зайнятий під квартири службового персоналу, одноповерховий - під одиночні камери, пральню та інші господарчі служби.

Пізніше, у березні 1890 р., створюється Катерининська губернська тюремна інспекція при загальній присутності губернського правління. На інспекцію покладалось безпосереднє завідування тюрмами губернії, вона також відала будівництвом тюрем, місць попереднього ув'язнення, організацією каторжних робіт та пересилкою ув'язнених.

У 1898 р. виникла необхідність будівництва нової тюрми, оскільки кількість заарештованих досягла 512 чоловік. Будівництво нової тюрми на 985 арештованих було розпочато на околиці міста Катеринослава, між вулицями Надєждинська та Рибна. Нині це вулиці Чичеріна та Робоча, де розташований Дніпропетровський слідчий ізолятор. Завершено будівництво у 1912 р., а вже в 1914 р. в установі утримувалось 1128 чоловік.

До початку Великої Вітчизняної війни, у зв'язку зі значним пере-лімітом спецконтингенту, були добудовані нові корпуси, і тюрма на той час мала вже 3 корпусних відділення. Під час Другої світової війни в установі утримувалося понад 20 тисяч військовополонених. У післявоєнні роки територія тюрми та корпусних відділень зазнала значних змін.

У зв'язку з постійним перелімітом спецконтингенту виникла нагальна необхідність розширення камерних площ.

Коли кількість ув'язнених зросла до 12 тисяч осіб, було побудовано декілька нових будівель.

На початку 90-х років на території слідчого ізолятору, згідно з постановою Кабінету Міністрів України, було розпочато будівництво нового режимного корпусу на 500 місць (червень 1993 – листопад 1998 рр.).

Сьогодні Дніпропетровський слідчий ізолятор є одним із найбільших слідчих ізоляторів України. Через Дніпропетровський СІЗО щорічно проходить приблизно 5-10 тис. осіб.