http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1209364269


Микитинська виправна колонія (№87)

84635 Донецька область м. Горлівка вул. Живописна, 1
начальник виправної колонії Мєрінов Олександр Сергійович
(062) 426-62-09

Микитинська виправна колонія № 87Управління Державного Департаменту Україниз питань виконання покарань у Донецькій області

Микитинська виправна колонія (№ 87) заснована у 1946 році на заболоченому пустирі, як колонія із середнім рівнем безпеки. Початковий ліміт наповнення був 1100 чоловік, але фактично утримувалося 1350.

На протязі декілька років установу очолювали талановиті професіонали, висококласні фахівці - керівники, які пройшли усі ступені професіонального росту. Багаторічний досвід та глибокі знання специфіки роботи дозволяли їм у повному обсязі удосконалювати форми й методи діяльності кримінально – виконавчої системи: Мороча В.І., Левдар В.П., Устінов В.О., Бессонов Е.М., Стіславський С.В., Мироненко В.О., Будигай С.П., Ніколаєв А.А.

На даний час установу очолює: Мєрінов Олександр Сергійович.

До 1957 року засуджені використовувалися в основному на будівництві житла, культурних і господарських об’єктів. З 1954 року колонія перейшла на власне виробництво, обсяг якого становив 420 тис. рублів. У 1970 році цей показник зріс у 17 разів.

Підприємство спеціалізувалося в 2-х напрямках:

- випуск водозапорної арматури обсяг становив 34,2%.

- по лінії сільгоспмашин (випуск транспортерів і запасних частин до них), обсяг становив 36,9%.

  У 2006 році колонія з середнім рівнем безпеки перепрофільована у колонію із мінімальним рівнем безпеки з загальними умовами тримання. Ліміт наповнення складає 1100 чоловік. На цей час тут відбувають покарання 800 чоловік, які вперше засуджені до позбавлення волі за злочини невеликої та середньої тяжкості, а також перевезені з інших виховних колоній.

 Загальна площа території становить 7,5 га.

 З жовтня 2007 року Микитинську виправну колонію (№ 87) очолив капітан внутрішньої служби Мєрінов Олександр Сергійович.

 Для виконання зовнішніх замовлень виробництво продукції для власних потреб є основні цехи та ділянки. Основним цехом по виробу продукції є ремонтно-механічна дільниця. Основна номенклатура випускаємої продукції: продукція для шахт, сітка «Рабиця», вироби з цементу. Середньомісячний обсяг виробництва складає 100 тис. грн. На робочих місцях за індивідуальною формою навчання проводиться також професійно – технічна освіта засуджених.

 У Микитинський виправній колонії (№ 87) створені сприятливі умови для одержання засудженими повної середньої освіти. З вересня 2002 року при колонії почався навчальний процес у вечірній загальноосвітньої школі № 11 м. Горлівки.

Організація контролю за санітарно – епідемічним станом здоров’я засуджених здійснюється медичною частиною. Вона розташована на території Микитинської виправної колонії (№ 87), функціонують рентген-кабінет, лабораторія, 2 ізолятора, 9 службових кабінетів, аптека, стаціонар на 11 ліжок. Фінансування медичної частини здійснюється централізовано, у вигляді гуманітарної допомоги, а також за рахунок засобів виробництва.

 Установа має власне підсобне господарство, до складу якого входять теплиці, свинарник, молочна ферма та птахоферми.

 З метою морального та духовного виховання засуджених у колонії створена молитовна кімната, налагоджено співробітництво із представниками 5 релігійних конфесій. Представники церкви надають колонії благодійну допомогу, проводять бесіди, духовні співи, організують концерти.

 Регулярно проводяться заходи соціально – виховного, педагогічного напрямків, духовного виховання. У вихідні й святкові дні проходять спортивно – оздоровчі та культурно – масові заходи: спартакіади з міні футболу, шахів, гирьовому спорту, настільному тенісу. У продовж 3-х місяців 2008 року були проведені зустрічі із співробітниками Горлівського центру соціальних служб для молоді з питань підготовки засуджених до звільнення, концерти представників церков м. Краматорська, у яких взяли участь засуджені колонії.

Адміністрацією колонії складені угоди про співпрацю із НГО «Джерело надії», Санкт- Петербурським університетом, Горлівською філією міжнародного університету розвитку людини «Україна», кафедрою юридичної психології Київського юридичного інституту, Благодійною організацією «Твій вибір», кафедрою психології Донецького інституту психології та підприємства та інші. Представники цих закладів й організацій проводять з засудженими тренінгові програми, лекції, семінари, культурно – масові заходи. Оказують методично і науково – практичну допомогу співробітникам психологічної служби.

Микитинська виправна колонія (№ 87) взаємодіє із засобами масової інформації – газетами та міським телебаченням. Кожне півріччя керівний склад установи дає прес-конференції з питань роботи Микитинської виправної колонії (№ 87).