http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1209364350


Киселівський виправний центр (№125)

86600 м. Торез Донецької області, вул. Широка
начальник виправної колонії Куршин Володимир Миколайович
(062) 543-35-39

Киселівський виправний центр №125 Управління Державного Департаменту з питань виконання покарань у Донецькій області

Киселівська виправна колонія №125 при якій був створений виправний центр для утримання осіб, засуджених до обмеження волі, була заснована як Киселівська виправна колонія ДДУПВП. З 1 січня 2005р. КВК-125 перекваліфікована на Киселівський виправний центр №125, при якому був створений сектор мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами утримання, але у жовтні цього ж року цей сектор було ліквідовано.

У різні роки установу очолювали: Кавчук О.І., Кудрявцев А.М., Науменко С.М.

  На даний час установу очолює  Куршин Володимир Миколайович

Загальна площа закладу – 1,3 га. Станом на 30.11.06р. при плановому ліміті наповнення 300 засуджених, фактично трималось 316 засуджених. Загальний санітарний стан колонії – задовільний.

 Виправний центр має власні пекарню та підсобне господарство, на якому тримаються корови, свині та курки. У господарському обслуговані працює 5 засуджених, які призначаються на роботу з урахуванням відсутності виконавчих листів.

 Адміністрацією установи ведеться планомірна робота по виконанню вимог ст.60 КВК України в частині забезпечення працею усіх засуджених. Коефіцієнт працевлаштування складає 32% від загальної чисельності засуджених. Фактів умисного ухилення від роботи зафіксовано не було. Залучення засуджених до праці по благоустрою території проводиться згідно графіків – почергово, не більше 2 годин на добу.

 У зв’язку з відсутністю власного виробництва засуджені до обмеження волі працевлаштовуються на контрагентських об’єктах міста, згідно договорів. При призначенні на роботу враховуються кваліфікація та стан здоров’я засуджених.

У Киселівському виправному центрі-125 6-ти денний робочий тиждень, робочий день засуджених встановлений протягом 8 годин.

 Медичне обслуговування засуджені отримують на загальних підставах у міський лікарні №3 м.Тореза. При виявлені хворого на сухоту, він ізолюється в диспансер м. Шахтарська.

 Організація виховної роботи в установі покладена на соціально-психологічну службу. Виховна робота проводиться з урахуванням особистості засудженого і вчиненого ним злочину.

 У кожному відділенні створені самодіяльні організації – ради активу відділення, до складу яких входять засуджені, що характеризуються позитивно. Радою активу відділення керує начальник відділення.

 У групі контролю за виконанням судових рішень КВЦ – 125 ведеться контрольно-строкова картотека. Відповідні списки засуджених готуються за 3 місяця до наступної пільги, умовно – дострокового звільнення – у 7 примірниках, які затверджуються начальником установи.

 Засідання комісії відбуваються щотижнево по вівторках в приміщенні начальника установи в присутності засуджених. Поряд з питанням УДЗ розглядаються питання доцільності помилування засуджених, встановлення адміністративного нагляду. Засідання комісії оформляються протоколом, який підписується головою та секретарем. Протягом 10 діб особові справи з матеріалами направляються до Торезького міського суду. Випадків відмови судом у застосуванні умовно-дострокового звільнення у 2006р. не було.

 Установа фінансується з держбюджету тільки на виплату грошового забезпечення працівників та оплату комунальних послуг. Всі інші витрати сплачуються з доходів від працевлаштування засуджених.