http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1209364620


Бердичівський виправний центр (№108)

13300 м. Бердичів Житомирської області, вул. Нізгурецька, 2
(041) 432-12-66

Установа, в якій утримуються особи, засуджені до позбавлення волі, яким невідбута частина покарання замінена більш м’яким в порядку ст. 82 Кримінального кодексу України. Планове наповнення 400 осіб.  Розташована установа в м. Бердичеві.

  Центр був створений в результаті процесу перепрофілювання різних установ, а  саме: наказом Державного департаменту України з питань виконання покарань № 48 від 05.04.2000р. Бердичівський лікувально-трудовий профілакторій реорганізовано в дільницю – поселення при Бердичівській виправній колонії (№70);  наказом Державного департаменту України з питань виконання покарань шляхом реорганізації дільниці – поселення було створено Нізгурецьку виправну колонію (№108); наказом Державного департаменту України з питань виконання покарань установа отримала сертифікат про відповідність мінімальному рівню безпеки з полегшеними умовами тримання; наказом Державного департаменту України з питань виконання покарань. Нізгурецька виправна колонія (№108) перепрофільована у Нізгурецький виправний центр (№108); наказом Державного департаменту України з питань виконання покарань Нізгурецький виправний центр (№108) перейменовано в Бердичівський виправний центр Житомирської області (№108).

Підприємство установи спеціалізується на виготовленні широкого асортименту кабельно-провідникової продукції (дроту для монтажу електричної проводки, також дроту загально-технічного призначення). Також підприємство виготовляє дверні блоки різних типорозмірів, контейнери овочеві, тара в асортименті, лотки хлібні.