http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1239598869


Управління ДДУПВП В АР Крим

Кримінально-виконавча система Криму має історичні витоки з часів приєднання Криму до Росії. Перша царська тюрма була збудована у м. Керчі і мала назву Єкатерининська. У радянські часи на території Автономної республіки Крим збудовано Сімферопольську та Керченську установи виконання покарань, створено КВІ.

Усього на території Криму у післявоєнний період існувало 14 колоній, з яких 3 були жіночими: В С. Лозовому Сімферопольського району - для вагітних жінок, породіль і жінок, які перебувають на лікуванні, а також дві сільськогосподарські жіночі колонії розташовувались у с. Гвардійське.

Управління ДКВС України було створено на базі виправних установ МВС України у зв'язку з виходом у 1998 р. із підпорядкування МВС України Головного управління виконкому МВС України. Відділення перейменувалися в управління ДДУПВП, а в 2005 р. в управління ДКВС України в АР Крим. Сьогодні йому підпорядковані 2 установи виконання покарань, 2 слідчі ізолятори, 24 підрозділи КВІ. У різні роки управління очолювали: В. І. Стягайло, С. О. Сіваш.

На даний час його очолює Булгаков Вадим Вікторович