http://ukrprison.org.ua/index.php?id=1677660295


Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ ‘Луцький слідчий ізолятор’

Сергій Зуйков, Андрій Діденко, Олексій Ярославцев

7 лютого 2023 року моніторингова група у складі помічника народного депутата України Костянтина Касая, члена громадської ради при Міністерстві юстиції України Сергія Зуйкова, помічника народного депутата України Ярослава Юрчишина, координатора програм ХПГ Андрія Діденка, а також журналіста Інформаційного агентства “Поряд з вами” Олекси Ярославцева здійснили візит до державної установи “Луцький слідчий ізолятор” в рамках проекту Датського інституту проти катувань DIGNITY.

Монітори потрапили на територію установи безперешкодно і швидко. Під час візиту мали можливість оглянути будь-які приміщення, спілкуватися з ув’язненими та персоналом. З засудженими мали можливість спілкуватися на умовах анонімності. Також була надана можливість оглянути журнали, акти реагування прокуратури, медичні картки та інші документи, які стосуються роботи СІЗО.

Основним завданням превентивного моніторингового візиту є аналіз дотримання прав людини в слідчому ізоляторі, а саме умов утримання для слідчо-заарештованих, надання медичної допомоги і умов утримання засуджених.

Читати далі