Міжнародний фонд "Відродження"

СЕЛЯНАМ ТЮРМА НЕ ПОТРІБНА

Наталка ЛОТОЦЬКА | Експрес
Створення в Державі, що на Миколаївщині, тюремного комплексу, у який переведуть виправні колонії зі Львова, обласні посадовці опрацьовують уже більш як рік. Та не всі жителі села погоджуються з їхнім рішенням.

За словами начальника управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Львівській області Василя Ільницького, проект будівництва тюремного комплексу нині перебуває на стадії обговорення у Львівській облдержадміністрації, а також узгоджується з місцевою владою та мешканцями села.

Що ж до інвестора будівництва, то його щойно шукають. Тож хто захоче вкладати гроші у будівництво тюремного комплексу — невідомо. Та найбільша проблема з місцем розташування цієї установи. Представники районної влади заявляють, що перед підписанням будь-яких угод хочуть знати, що матимуть від створення нового об'єкту район і село. В області ж наразі не можуть відповісти, що запропонують навзамін.
І, незважаючи на впевненість обласних чільників у тому, що тюремний комплекс таки буде в селі Держів, деякі селяни категорично проти цього. "До нас приїжджав генерал Ільницький, який і розповів про плани обласних посадовців. Потім я зібрала схід села, на якому поінформувала про це селян, — каже сільський голова Леся Гузар. — Ситуація склалася двояка: якщо одні ще не визначилися з власною думкою щодо проекту, то інші виступають категорично проти такої ідеї".

Сама ж пані Гузар стурбована планами влади. "Неподалік нашого села вже є колонія на 350 осіб. А після її розширення і перенесення ще двох колоній зі Львова кількість ув'язнених збільшиться на три тисячі, — стверджує вона. — Я переживаю за безпеку в селі".

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном