Міжнародний фонд "Відродження"

Довідка щодо професійно-технічного навчання засуджених у Львівській області за 2007 рік.

Михайло Васюта
Однією із найважливіших умов соціальної адаптації засуджених після їх звільнення є наявність у них освіти. Тому організація роботи по наданню робітничих професій засудженим, які відбувають покарання в установах області – є важливим напрямком роботи. У 2007 році в навчальних закладах було освоєно нові спеціальності: оператор комп’ютерного набору та вітражник у ВК- 48 (за сприяння Громадської ради при управлінні); електромонтер у ВК-50; швачка у ВК-110; муляр, штукатур, слюсар з ремонту автомобілів у Самбірській ВК.

У 2007 році Професійно-технічне навчання здійснювалось за 20-ма ліцензованими професіями фрезерувальник; токар; електрогазозварник; електрозварник; електромонтер; слюсар механоскладальних робіт; слюсар-ремонтник; слюсар-інструментальник; слюсар з ремонту автомобілів; столяр-будівельник; столяр-реставратор виробів з дерева; оператор котельні; верстатник широкого профілю; верстатник деревообробних верстатів; маляр, муляр, штукатур; швачка; оператор комп’ютерного набору; вітражник; муляр; штукатур. Варто відзначити, що у 2007 році стало на п’ять професії більше ніж у попередньому.

Загалом станом на грудень 2007 року в установах виконання покарань Львівської області перебувало 662 засуджених, які не мали жодної професії.
У 2007 році професійно-технічним навчанням в навчальних закладах при установах виконання покарань області було охоплено 1919 засуджених. Станом на 31.12.2007 року в професійно-технічних навчальних закладах при установах області професію здобуло 954 засуджених, продовжувало навчання 965 чол.


На фото: Вручення диплома.

коментарі

22.07.2008 | mdd
Яка ганебна брехня.Здобуття робітничих професій як і загальної освіти в місцях виконання покарань суцільна фікція Держдепартаменту, яка потрібна лише для виправдання величезних витрат на організацію цих "навчань" та закордонних поїздок Заступника Голови Калашник Наталії Григорівни.Так зване "навчання" проходить лише в добровільно-примусовому порядку зачислення та фіктивній здачі екзаменів. Гидко навіть читати таку нахабну брехню.


щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном