Міжнародний фонд "Відродження"

Система вбиває двічі. Помер Сергій Троцько

Андрій Діденко

10 грудня в реанімаційному відділенні Дніпровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова помер Сергій Троцько. Чоловік із тяжкою черепно-мозковою травмою, якого тюремні лікарі лікували від бронхіту.

Інтернетом розлетілося приголомшливе відео, на якому молода людина з вм’ятиною на голові неспроможна самостійно рухатися, не може говорити і насилу відповідає на запитання “Так чи ні?”, по обличчю повзають мухи. Він перебував тоді в Софіївській багатопрофільній лікарні №45 філії ДУ “ЦОЗ ДКВС України” в Дніпропетровській та Донецькій областях. І зовсім не через тяжкі неврологічні проблеми, а через бронхіт.

Нам не вдалося його врятувати. Його двічі вбила система бездіяльності і байдужості: вперше — допустивши жорстоке побиття, вдруге — приховавши тяжку травму і не надавши належного лікування. Ми звертаємося до Генеральної прокуратури України в рамках кримінального провадження із закликом провести судово-медичне дослідження причини смерті, наявність тілесних ушкоджень, їхнє походження, характер і ступінь тяжкості.

Читати далі