Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Співробітники жіночої колонії вже забезпечені необхідними документами

Алла Лепеха, Чернігівський жіночий правозахисний центр
У Чернігові пройшов семінар «Європейська система захисту прав людини» в рамках реалізації проекту “Вдосконаленню кримінально-виконавчого законодавства – громадську експертизу і підтримку” за підтримки Міжнародного фонду „Відродження”

21 лютого 2008 року на прохання адміністрації Чернігівської виправної колонії №44 члени благодійної організації „Чернігівський жіночий правозахисний центр” підготували і провели семінар-тренінг «Європейська система захисту прав людини» для співробітників цієї установи.

В ході семінару були висвітлені питання: значимості Конвенції, яка полягає не тільки в обсязі прав, які вона забезпечує, але також і в тому механізмі захисту, який було встановлено в Страсбурзі для розгляду можливих випадків порушення Конвенції та для нагляду за дотриманням державами їхніх зобов’язань за Конвенцією та що гарантує Конвенція.

Україна зобов’язана забезпечити кожному своєму громадянину можливість користуватися правами і свободами, які захищає Європейська конвенція з прав людини. Система повинна функціонувати, в першу чергу, на національному рівні. Якщо цього не відбувається, то кожна особа може - з дотриманням відповідних умов – подати заяву до Європейського суду з прав людини. Про структуру суду, порядок та умови подання заяв до Європейського суду з прав людини й ішлося на семінарі.

На семінарі проаналізували розгляд справи „Полторацький проти України”.

Члени благодійної організації підготували для співробітників жіночої колонії пакет документів для використання в роботі, серед яких: Європейська конвенція з прав людини, зразок заяви до Європейського суду з прав людини, порядок та умови подачі заяв та інші матеріали.