Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Міліціонера засудили на 5 років

Михайло Васюта, Право і демократія
Залізничний суд Львова виніс вирок у кримінальній справі про обвинувачення оперуповноваженого відділення карного розшуку лінійного відділу на станції Львів В. Поповича за ч.3.ст. 364; ч.1 ст.190 та ч.1 ст.355 КК України.

Міліціонеру призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права займати службові посади в правоохоронних органах два роки, про це повідомляє Львівський портал.

Як з’ясувалось, вказаний правоохоронець, використовував своє службове становище не з благими намірами. Зокрема, він за попередньою домовленістю з гр. К. в 2006 році оформив у банку на себе кредит на купівлю мобільного телефона. За домовленістю, отриманий міліціонером кредит мав погашати гр. К.. Той частину кредиту віддав, а решту оплачувати відмовлявся. У зв’язку з цим, міліціонер неодноразово зустрічався з ним та його матір’ю, погрожуючи застосувати до них насильство, якщо К. не виконуватиме взяті на себе зобов’язання зі сплати кредиту.

Крім того, В.Попович, знаючи про порушену кримінальну справу проти гр.Є за зберіання наркотичних засобів та обрання останньому міри запобіжного заходу-тримання під вартою, неодноразово телефонував братові затриманого і пропонував передати йому 1000 доларів США, аргументуючи це тим, що він, нібито, зможе вирішити питання про зміну запобіжного заходу на підписку про невиїзд.

Попович, знаючи, що від нього не залежить вирішення питань, віднесених законом до компетенції слідчого при розслідуванні кримінальної справи і не маючи жодного відношення до досудового слідства у вказаній кримінальній справі, зустрівся з братом та матір’ю затриманого і одержав від них 2000 грн., після чого був затриманий співробітниками УСБ України у Львівській області.