Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

На ненависника громадських організацій чекає нагорода?

Відкритий лист

В.о. Голови Державного департаменту України з питань виконання покарань Ільтяю М. П. Голови благодійного фонду «Реабілітація» Георгія Корнієвського
Шановний Миколо Петровичу!
Мені стало відомо про подання управління Державного департаменту України з питань виконання покарань(надалі-УДДУПВП) у Волинській області щодо нагородження Державною нагородою першого заступника начальника УДДУПВП у Волинській області Стефановського Ігоря Анатолійовича, самого відомого у Волинській області та за її межами порушника прав людини в установах виконання покарань(надалі -УВП).
Стефановський І.А. неодноразово перешкоджав роботі нашого фонду та мені особисто як члену спостережної комісії Волинської облдержадміністрації. Всі перевірки скарг проводились поверхнево, формально. Навіть не опитувались особи, що подавали скарги, інформація викладена в скаргах як правило спростовувалась. При проведенні перевірок застосовувався принцип - засуджений або правозахисник винний при будь яких обставинах. Механізм оскарження для засуджених існує лише на папері.
Робота із громадськістю проводиться тільки з гуманітарними та релігійними організаціями або такими, які не піднімають існуючих проблемних питань стосовно дотримання прав людини в УВП, та виконують всі поради працівників УДДУПВП навіть тоді, коли це суперечить планам організації, розуміючи, що відмова від виконання порад призведе до включення у список небажаних.
Права людини «дотримуються» за рахунок недопущення небажаних благодійних організацій, членів спостережних комісій в УВП, або допуску таких, яким можна показувати умови утримання засуджених та інші питання за створеним сценарієм(коли ви ніколи не потрапите туди де є порушення закону), за подібним сценарієм може здійснитись прийом засуджених, яким завчасно повідомлено, що вони повинні прийти на прийом і розповісти як в установі все добре, або розповісти про свої проблеми які не стосуються проблем УВП. Ні про яку відкритість системи мови не може бути. Чим менше вийде інформації за межі УВП про порушення прав людини, тим краще дотримуються права людини. Стефановський І.А. робить все, щоб всіма законними і незаконними методами зупинити витік інформації із УВП. Зловживаючи службовим становищем, та використанням інформації добутої оперативним шляхом.
У мене склалось враження, що порушення прав людини Стефановським І.А. відбувались по дозволу та під егідою ДДУПВП, згідно «закритій оперативній програмі» боротьби із злодійськими традиціями, яка проводилась на дільниці посиленого контролю в УВП-42. Побиття, знущання та вибивання у засуджених письмової відмови від злодійських традицій. За скарги на Ігоря Анатолійовича його нагороджують, - тобто він виконує чиїсь накази?
Хочеться запитати а чи для блага Українського народу працюють такі, як Стефановський І.А., і яку загрозу для людей та держави будуть становити особи, які звільняться після знущань та з розладами психіки злі на все, що оточує навкруги.
За період, так званої співпраці, у фонді накопичено достатньо документально підтвердженої інформації що до порушень з боку Стефановського І.А.

Прошу Вас прислухатись до написаного та відмовитись від нагородження Державною відзнакою Стефановського І.А..

З повагою
Голова благодійного фонду «Реабілітація» Георгій Корнієвський

коментарі

28.03.2010 | Оперативник
А кто вы такие чтобы к Вам прислушивались? Надеюсь, что с приходом новой власти всех так называемых правозащитников разгонят и отправят заниматься социально полезной деятельностью.Хватит выполнять заказы криминалитета по "расшатыванию" колоний за деньги из "общака".Не знаю Стефановского лично,но уже заочно уважаю и считаю, что он действительно заслуживает гос. награды, т.к. лучшее представление для награждения - вышеизложенное прошение господина Корниевского.


щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном