Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Про початок безстрокової вуличної акції протесту

22 червня 2010 року біля стін Адміністрації Президента України розпочалася безстрокова вулична акція протесту «Ні! Беззаконню».
Громадська організація ВГО «Центр захисту прав людини «Свобода» активно сприяла організації та проведенню акції.
Метою проведення акції є створення громадської інституції, до якої увійдуть представники громадських організацій, для того, щоб зупинити свавілля правоохоронців і суддів, забезпечити належний контроль за діяльністю державних службовців та надати їх вчинкам об’єктивної оцінки.
Ще до початку акції на вулицю Банкову підтягнулася велика кількість міліціянтів і працівників патрульних служб, які охороняли вулицю, знемагали від спеки в спецавтобусах та «воронку». Складалося враження, що стражів «правопорядку» було більше, ніж пікетувальників. Проте пікетувальників це аніскільки не турбувало.
Намет, який голова ВГО «Центр «Свобода» Богдан Хмельницький разом з учасниками акції намагався встановити, не залишив міліціянтів байдужими. «Дружньою» навалою міліціянти разом з патрульною службою стали своїми брудними ногами на намет і «бережно патрулювали» його до завершення акції, чомусь розцінюючи намет як «зброю». Пікетувальники зауважили міліціянтам, що сьогодні вони топчуться по намету, а завтра прийдуть тисячі людей і винесуть їх разом з наметом.
Голова ВГО «Центр «Свобода» Богдан Хмельницький протистояв міліцейському свавіллю щодо кримсько-татарського народу, який не пускали на акцію, й успішно домігся реалізації права цих людей на мирні зібрання.
Не зважаючи ні на що, учасниками акції було підписано колективне звернення на ім’я Президента України Віктора Януковича, яке було вручено представнику Президента.

Резолюція мітінгу
Звернення

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном