Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Амністія 2010 року – підсумки

Олександр Букалов
Протягом липня-жовтня 2011 року в Україні проводилась амністія засуджених осіб.
За даними Державної пенітенціарної служби, які вона повідомила на запит «Донецького Меморіалу», хоча й із затримкою в місяць, результати виконання Закону України «Про амністію у 2011 році» наступні.
Варто зауважити, що амністія стосувалася як осіб, які відбували покарання в місцях позбавленні, так і осіб, які отримали покарання, не пов’язані з позбавленням волі, то і результати наведені окремо по цих двох групах.
З першої групи - осіб, які відбували покарання у місцях позбавлення волі – підпадала під амністію 4571 особа. З них було відмовлено у застосуванні амністії 532 особам.
Звільнено з виправних колоній 2869 осіб, з виправних центрів звільнено 348 осіб, з виховних колоній 91 особа. Крім того, зі слідчих ізоляторів звільнено 230 осіб. Скорочено термін покарання 501 особі.
На жаль, інформації про те, скільки осіб відмовились від амністії, відомство не надало.
Щодо другої групи осіб дані наступні.
Підпадало під амністію осіб, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та щодо яких покарання здійснює кримінально-виконавча інспекція, 14155 осіб. Застосовано амністію щодо 13107 осіб, решті - 1048 особам у застосування амністії відмовлено.

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном