Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Антисанітарія та неякісні харчові продукти’, — моніторинговий візит до Дрогобицької виправної колонії №40

Пенітенціарний заклад має більш ніж 100-літню історію. Деякі приміщення розташованого на території колонії психіатричного відділення мають такий вигляд, ніби їх не ремонтували з моменту заснування. У деяких пацієнтів відсутня постільна білизна, деяких прив’язують до спеціального ліжка без документування та обґрунтування.

Установа як пенітенціарний заклад працює безперервно з 1911 року, будівництво було завершено ще при Габсбургах Австро-Угорській імперії. Державна установа “Дрогобицька виправна колонія №40” є установою виконання покарань середнього рівня безпеки. Проте атмосфера в колонії “мультирежимна” через те, що в закладі утримуються засуджені всіх режимів — мінімального, середнього і максимального рівня безпеки. В установі є сектор для тримання засуджених довічно, а також для осіб, які утримуються в приміщеннях камерного типу за рішенням суду.

Під час візиту моніторинговою групою досліджено документацію, яка стосується життєдіяльності колонії, медичну документацію, оглянуті господарські, житлові приміщення, кабінети лікарів, рентген-кабінет, палати та інші приміщення лікарні й медичної частини на їхню відповідність до вимог законодавства України та міжнародних стандартів.

Читати далі  https://khpg.org/1608812606