Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Відсутність паліативної допомоги та нестача лікарів, — звіт за результатами моніторингового візиту до Львівської установи виконання покарань №19

Андрій Діденко

Установа здійснює функції слідчого ізолятора. Під час візиту до психіатричного відділення Львівської багатопрофільної лікарні, яке розташоване на території установи, монітори з’ясували, що у закладі відсутня паліативна допомога, а також ізолятор для засуджених із розладами психіки, які становлять небезпеку для оточення.

Львівська установа виконання покарань №19 має 400-літню історію. Установа здійснює функції слідчого ізолятора. В установі наявні транзитні камери, а також сектор максимального рівня безпеки для утримання засуджених довічно.

Під час візиту моніторинговою групою досліджено документацію, яка стосується життєдіяльності колонії, медичну документацію, були оглянуті господарські, житлові приміщення, кабінети лікарів, рентген-кабінет, операційна, палати та інші приміщення лікарні і медичної частини на їх відповідність вимогам законодавства України та міжнародним стандартам. Монітори відвідали приміщення лікарні, чергову частину, платні камери слідчо-заарештованих, транзитні камери, камери для утримання жінок.

Читати далі