Міжнародний фонд "Відродження"

Регіональний благодійний фонд „Резонанс”

Регіональний благодійний фонд „Резонанс” заснований у вересні 2003 року як неприбуткова організація. До складу організації увійшли молоді, проте досвідчені лідери громадського руху Львівщини.

Завданням діяльності Фонду є захист прав людини, пропаганда цінностей демократичного суспільства, шляхів і методів їх становлення в Україні.

Основні напрямки роботи організації:

-  практичні дії на захист прав людини

-  проведення регіональних та всеукраїнських моніторингів дотримання прав людини

-  аналіз чинного законодавства України на предмет його відповідності міжнародним стандартам; розробка рекомендації по вдосконаленню внутрішнього законодавства;

-  дослідження української судової практики з питань дотримання прав людини;

-  просвітницька та інформаційна діяльність, спрямована на пропаганду дотримання прав людини в Україні, розвиток громадянського суспільства, європейську інтеграцію.

Основні програми Фонду:

  • 2003 - участь в проекті „Моніторинг дотримання прав дитини в дитячих будинках сімейного типу в Україні” - регіональний партнер у Львівській області. Проект реалізовано ХМОМО „Жіноча громада”, м. Харків, Україна за фінансової підтримки міжнародного фонду „Відродження;
  • серпень 2004 – травень 2005 року проект „Впровадження європейських стандартів права на безперешкодне володіння своїм майном в судову практику України” за фінансової підтримки Міжнародного фонду „Відродження”;
  • лютий-березень 2005 року – організація та координація регіонального семінару Гельсінської Фундації з Прав Людини „Права людини, права дитини”;
  • 2005 – 2007 - регіональний партнер Чернігівського громадського комітету захисту прав людини „Сприяння дотриманню прав людини та основних свобод біженців та мігрантів, протидія нелегальній міграції в Україні” (Європейська Ініціатива для Демократії та Прав Людини Європейської Комісії)
  • 2005 – регіональний партнер Суспільно-просвітницького Товариства допомоги потерпілим та неповносправним „Едукатор” з м. Ломжа (Польща) в реалізації проекту „Активні вчителі, активні школи, активне громадянське суспільство”
  • 2005 – 2006 -  проект „Моніторинг дотримання права власності дітей-сиріт в Україні” за фінансової підтримки Міжнародного фонду „Відродження”
  • 2005 – 2007  – партнер проекту „Захист трудових прав працівників бюджетної сфери в Україні” (проект Львівського обласного об’єднання вільних профспілок освіти і науки за фінансової підтримки Міжнародного фонду „Відродження”
  • 2006 – 2007 - проект „Статус біженця в судовій практиці України” за фінансової підтримки Міжнародного фонду „Відродження”
  • 2006 - 2007 – проект „Крок до Європи: сприяння впровадженню курсів європейської інтеграції в школах України” за фінансової підтримки Міжнародного фонду „Відродження”
  • з вересня 2007 – проект "Моніторинг обґрунтованості втручання у здійснення права власності в Україні" за фінансової підтримки Міжнародного фонду "Відродження"

Члени організації мають значний досвід роботи в неурядових організаціях, зокрема, в частині аналізу законодавства та розробки нормативно-правових актів, експертної оцінки програм, проведення моніторингів дотримання прав людини, досвід співробітництва з представниками органів влади та громадськістю. Серед учасників Фонду – випускники Школи прав людини та Вищого міжнародного курсу Гельсінської Фундації з Прав Людини (Варшава), інших міжнародних просвітницьких програм.

Фонд „Резонанс” тісно співпрацює з громадськими правозахисними організаціями в Україні та за кордоном.