Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

У Миколаївський район перенесуть в`язниці зі Львова і Сокаля ще до Євро-2012

Михайло Васюта | Львівський портал
Про це повідомив заступник голови Львівської облдержадміністрації Зінон Котик, який сьогодні прийшов поспілкуватися на гарячій телефонній лінії з мешканцями області.

«Такі заклади, як слідчі ізолятори та виправні колонії, тримати на території міста недоцільно, оскільки не виключено можливості втечі ув’язнених. Крім того, будівлі та вишки не прикрашають зовнішнього вигляду міста. Тому нині розглядають програму, щоб перенести ці установи з міста на територію Миколаївського району», – повідомив Зінон Котик.

За його словами, львівські виправні колонії № 30 та № 48, а також слідчий ізолятор № 19, все ж таки планують винести за межі міста ще до Євро-2012. Наразі проект розглядають у Департаменті виконання покарань, проте узгодження на ділянку площею майже 40 гектарів уже є. Планують побудувати тюремний комплекс, куди перевезуть приблизно 5 тисяч в’язнів із львівських колоній та Сокальської виправної колонії № 47 (відбувають покарання за особливо тяжкі злочини та довічноув’язнені), а також львівський слідчий ізолятор №19.

Щоб реалізувати проект, за словами заступника голови ЛОДА, залучатимуть державні та міські бюджетні кошти, також розраховують на підтримку міжнародних організацій. Проте основну суму фінансування, 70 – 80% вартості проекту, планують отримати від реалізації ділянок та майна, де на цей момент розміщені виправні колонії. Загальна площа території слідчого ізолятору та двох колоній у Львові – понад 25,5 гектара землі.

«Якщо знайдеться інвестор, який готовий спроектувати та побудувати комплекс, він зміг би викупити ділянки у Львові, які є вартісними з огляду на проведення у місті Євро-2012. Якщо інвестор візьме на себе всі зобов’язання щодо проекту, ми, у свою чергу, віддамо ділянки йому у власність», – сказав Зінон Котик.

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном