Міжнародний фонд "Відродження"

Катеринівська виправна колонія (№46)

34541 с. Катеринівка Сарненського району Рівненської області
т.  (036) 557-83-08

Колонія була заснована в листопаді 1947 р. як інвалідна колонія УМВС в Рівненській області в с. Катеринівка. Виробничої бази для від­криття колонії в той час ще не було. Існувало велике приміщення, и тепер знаходиться учбовий комбінат, обнесене загорожею. До 2002 р. колонія вісім разів змінювала свою назву, що викликалося різними змі­нами та реформуваннями.

На даний час підприємство установи працює в таких галузях, як ме­талообробна та деревообробна промисловості, виробництво машин і устаткування, текстильна промисловість, механічна обробка природ­ного каменю.

З вересня 2002 р. наказом ДДУПВП № 211 установа перейменована в Катеринівську виправну колонію управління ДДУПВП у Рівненській області. До 2003 р. у колонії був суворий режим утримання засудже­них. З прийняттям у липні 2003 р. КВК України в колонії встановлено середній

рівень безпеки. На території колонії розташований слідчий ізоля­тор. Зараз на території установи будується сектор максимального рів­ня безпеки.

У різні роки установу очолювали:

Д. І. Дубовенко, Сергєєв, Чемоданов, Г. Т. Зінченко, Абрамов, П. О. Обревко, Я. У. Наврата, О. М. Дєндіберов, В. О. Козлов, П. О. Обревко, Г. Г. Барташевич, М. М. Прокопчук, В. І. Волейчук.

На даний час її очолює І. П. Свирид.