Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Правова допомога –співробітникам установ виконання покарань

Валентина Бадира
В рамках реалізації проекту „Забезпечення соціально-правового захисту співробітників пенітенціарної системи – гарантія дотримання прав засуджених” за підтримки Міжнародного фонду „Відродження”, благодійна організація «Чернігівський жіночий правозахисний центр» проводить роботу по наданню правової допомоги співробітникам установ виконання покарань Чернігівської області та їх правовій освіті.
В ці установи для організації кваліфікованої допомоги в сфері цивільних, сімейно-шлюбних правовідносин запрошуються кваліфіковані юристи Чернігівського обласного управління юстиції, управління праці та соціального захисту населення, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, з інших установ та організацій міста.
Наприкінці травня для отримання правових знань, необхідних як для захисту порушених прав співробітників, так і для надання первинної правової допомоги засудженим, перед співробітниками виправної колонії №44 виступили спеціалісти відділу нотаріату Чернігівського обласного управління юстиції та відділу у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Новозаводського ВМ УМВС України в Чернігівській області.
Співробітники виправної колонії отримали певну суму знань в галузі цивільного права, а саме: правове регулювання спадщини за заповітом та за законом.
Працівники обласного управління юстиції ознайомили їх з поняттями: склад спадщини, відкриття спадщини, місце відкриття спадщини, спадкоємці.
Також співробітники були ознайомлені з правами та обов’язками осіб, які не входять до складу спадщини, порядком усунення від права на спадкування та спадкування частини в праві спільної сумісної власності.
Діяльність благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр» в сфері правової освіти співробітників Чернігівської виправної колонії №44 та надання їм правової допомоги носить системний характер і має своєю метою формування у них правової культури, засвоєння необхідних юридичних знань, а знаючи свої права і обов’язки, вони самостійно зможуть захистити себе від незаконних дій з боку органів, що застосовують право.
Крім того, начальники відділень, працівники режимно-оперативних відділів, володіючи нормами права, зможуть безпосередньо надати правову допомогу з спадкового права засудженим.
Участь в цих заходах працівників відділу у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб ОВС в Чернігівській області дає можливість знайомитись з нормативними актами МВС України в частині порядку видачі паспортів, реєстрації за місцем постійного проживання засуджених, що сприятиме вирішенню проблеми паспортизації тих, хто звільнився з місць позбавлення волі.

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном