Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

День захисту дітей – в жіночій колонії

Валентина Бадира
Чернігівська виправна колонія №44 - це одна із двох виправних колоній на Україні, в якій відбувають покарання засуджені до позбавлення волі жінки, і де створений і функціонує Будинок дитини, в якому утримуються діти віком до трьох років. В цьому Будинку дитини створені умови, необхідні для нормальної життєдіяльності та розвитку дитини. Засуджені жінки можуть спілкуватись з дітьми у вільний від роботи час без обмежень. Якщо у матері дитини, яка досягла трирічного віку, не відбута частина строку покарання не перевищує 1 року і вона сумлінно виконує свої материнські обов’язки, перебування дитини в будинку дитини може бути продовжено адміністрацією виправної колонії до звільнення матері.
Ініціатива благодійної організації „Чернігівський жіночий правозахисний центр” була підтримана народним депутатом України Маньковським Г.В., Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини (виконавчий директор Тарасов В.В.), Чернігівським центром молодих правозахисників (директор Шрамов Р.М.)., приватним підприємцем Артюх М. В., представниками ЗМІ.
Представники громадських, правозахисних організацій, помічники народного депутата, підприємці зустрілися з мамами та їх дітьми. На зібрані кошти було придбано йогурти, печиво, соки, памперси та інші необхідні речі для малюків, які були передані начальнику будинку дитини Самовській О.І.
Перед гостями установи з концертом виступили малюки, лялькову виставу для дітей підготували засуджені жінки.


щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном