Міжнародний фонд "Відродження"

Тернопільська Обласна Асоціація Жінок (ТОАЖ)

Україна, 46023, м. Тернопіль,
пр. Злуки, 53/ 145;
тел./факс  (0352)26-86-19;
Е-mail: [email protected]
Голова Асоціації
Решетник Галина

Тернопільська обласна асоціація жінок (ТОАЖ) – неприбуткова громадська організація, заснована 18.11.1998 р.

  Місія організації - об’єднання зусиль на захист прав і свобод жінок, підвищення їх статусу, ролі та місця в громадському й політичному житті України.

  Напрямки діяльності – координація дій громадських організацій на спільні заходи для вирішення жіночих проблем; підтримка творчих ініціатив жінок; співпраця з органами державної влади на різних рівнях, домагання прозорої політики у вирішенні суспільних проблем; формування авторитету, довіри до громадських організацій через ЗМІ.

   Члени організації - жіночі громадські організації як колективні члени та фізичні особи.

  Найбільш важливі досягнення організації - напрацювання досвіду роботи по допомозі жінкам у кризових ситуаціях. Для 160 жінок-в’язнів перед звільненням проведено соціально-психологічну реабілітацію і навчання роботі на комп’ютері, діловодству, бухгалтерії, швейній і перукарській справі. Організовано консультативний пункт по допомозі жінкам, які звільнились з місць ув’язнення. Привернуто увагу ЗМІ, громадськості і державних служб до проблем цієї категорії жінок.

Протягом 2001 – 2003 років виконані наступні проекти:

“Соціально-психологічна підтримка жінок-в’язнів Збаразької ВК № 63”,

"Освітня та соціально-психологічна підтримка жінок-в'язнів перед звільненням із Збаразької ВК №63",

“Освітня, професійна та соціально-психологічна підтримка жінок-в’язнів перед звільненням з ВК №63 із розширенням матеріальної бази для навчання”.

Проекти, які виконуються у 2003 – 2004 р.р.

  Участь у проекті Жіночого Консорціуму України „Соціальне партнерство НУО та державних служб для захисту прав жінок, звільнених з місць ув’язнення”,

,,Консультативний пункт допомоги жінкам, звільненим з місць ув’язнення”.

  Проекти за пенітенціарною тематикою, що плануються – це розвиток і продовження попередніх проектів.

Організація розпочала видання серії брошур “Захоплююча профілактика” (вийшло три випуску: “Перемогти застуду”, “Геть паразитів”, “Хочу бути мамою” по 1000 примірників кожний). Автор – член ТОАЖ, лікар-невропатолог Віра Остапченко. ЇЇ книжки у привабливій казковій формі навчають дітей методам профілактики захворювань і здоровому способу життя. 

  На всі заходи, які проводить ТОАЖ, запрошуємо кореспондентів місцевих газет, радіо і телебачення для висвітлення у ЗМІ, в т.ч. у всеукраїнських.

  Організація плідно співпрацює з обласним управлінням Департаменту України з питань виконання покарань, залучає до участі в заходах, які торкаються пенітенціарної системи, але зворотні ініціативи відсутні.

  Організація може поділитися досвідом роботи з соціально-психологічної реабілітації і навчання жінок-в’язнів перед звільненням та супроводу звільнених жінок.

  Нашими основними спонсорами і партнерами є:

  “Європейська Комісія”,
  творчий Центр “Каунтерпарт”,
  МФ “Відродження”,
  “Жіночий Консорціум України”,
  Фонд Ч. Мотта і ІСАР “Єднання”,
  Фонд “Салюс”,
  Управління у справах сім’ї та молоді міста та області.

  ТОАЖ приділяє велику увагу благодійним заходам для незахищених і малозабезпечених верств населення, тим самим вивчаючи їх проблеми. Жінки Асоціації переконані у ефективності активізації жінок для вирішення всіх суспільних проблем, тому спрямовують свою діяльність на досягнення своєї основної мети через систематичне проведення для широкого кола громадськості і державних служб конференцій, семінарів, круглих столів, таких, як “Статус жінки в Україні”, “Захист прав матері і дитини”, “Аналіз результатів виборів з позицій гендерної рівності”, ”Завдання жіночих громадських організацій в розбудові громадянського суспільства”