Міжнародний фонд "Відродження"

Всеукраїнська Фундація “Захист Прав Дітей”, громадська організація

Громадська організація Всеукраїнська Фундація “Захист Прав Дітей” (ВФЗПД) є недержавною неприбутковою  організацією, яка була заснована у січні 2003р., як міська громадська організація, у серпні 2005 року офіційно набула статусу Всеукраїнської шляхом створення 15 регіональних осередків та офіційної реєстрації у Міністерстві юстиції України.

Організація була заснована досвідченими фахівцями у галузі прав дитини, котрі розпочали свою діяльність у сфері правозахисту у 1993 році під егідою Української Правничої Фундації, а з 2002 до 2005 рр. очолювали  Всеукраїнський Комітет Захисту Дітей, започаткувавши принципово нові підходи на терені захисту прав дітей, та логічно продовжили інноваційне впровадження проектної та дослідницької діяльності у рамках Всеукраїнської Фундації “Захист Прав Дітей”. 

Пріоритети діяльності організації  є нагально важливими для українського суспільства: правова освіта в галузі захисту прав дітей; ювенальна юстиція; діти у конфлікті з законом; діти вулиць;  запобігання всім видам насильства та експлуатації щодо дітей; моніторинг дотримання прав дитини в Україні та дослідницька робота. За роки діяльності було налагоджено тісну та плідну співпрацю з Верховним Судом України; Міністерством юстиції України; Міністерством освіти і науки України; Міністерством у справах сім’ї, дітей та молоді; Державним Департаментом України з питань виконання покарань; Генеральною Прокуратурою України; Міністерством Внутрішніх Справ; ЮНІСЕФ та низкою громадських організацій, які діють в інтересах дітей. Організація стала однією із засновників Мережі громадських організацій в інтересах дітей.

Інформація про діяльність в рамках міжнародних проектів у 2008 році:

1. Всеукраїнська Фундація «Захист Прав Дітей»  спільно з ГО Королівства Нідерланди "Фундація «Друзі Прилук»" з 2007 року реалізує проект: «Ре-соціалізація неповнолітніх правопорушників в Україні: розробка та запровадження методології соціально-психологічної роботи»

Мета проекту:

Створення підґрунтя для вдосконалення соціального супроводу неповнолітніх правопорушників в Україні згідно з міжнародними нормами, стандартами, експертизою та кращими практичними моделями.

2. Всеукраїнська Фундація «Захист Прав Дітей»  спільно з Міжнародною організацією "Захист Дітей" секція Нідерландів з 2006 року реалізує проект: «Створення передумов запровадження системи ювенальної юстиції в Україні: модельні суди і педагогічний аспект".

Мета проекту:

Створення підґрунтя для імплементації системи ювенальної юстиції в Україні згідно з міжнародними стандартами у галузі ювенальної юстиції шляхом професійної підготовки працівників у цій галузі та матеріально-технічної підтримки двох регіональних моделей ювенальної юстиції

В рамках реалізації проекту члени експертної і робочої груп – представники Конституційного Суду України, Верховного Суду України, Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ у липні 2008 року відвідали з навчальним візитом Королівство Нідерландів. Учасники змогли ознайомитися зрізними аспектами системи ювенального правосуддя, зокрема ювенального суду, Ради Захисту Дітей при Міністерстві юстиції, спеціальних виправних установ та центрів для неповнолітніх правопорушників.