Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Святкування 1 вересня в Чернігівській жіночій колонії

Валентина Бадира
1 вересня – свято, яке незалежно від віку, статі, життєвих уподобань назавжди залишається в пам’яті першим шкільним дзвоником, першими успіхами і випробовуваннями на тернистому шляху до вершини знань. Саме в цей день вчителі по-особливому відчувають свою велику місію і призначення – сіяти вічне, мудре, добре.
Не обійшло воно й тих людей, які знаходяться в місцях позбавлення волі. В цьому році будуть навчатися у вечірній школі 176 жінок, які відбувають покарання у Чернігівській жіночій колонії.
Спільними зусиллями керівництва Чернігівської виправної колонії №44, вчителів вечірньої школи, представників благодійної організації „Чернігівський жіночий правозахисний центр” та Чернігівського міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді було організовано та проведено свято першого дзвоника, яке об’єднало зусилля різних соціальних інституцій на шляху виправлення і ресоціалізації засуджених жінок, які відбувають покарання у виправній установі.
Відкритий урок „Державний прапор України - святиня нашого народу» з учнями та присутніми провели вчителі вечірньої школи.
Привітальними словами зустрічали вчителів школи засуджені жінки, ними був підготовлений концерт художньої самодіяльності та показ моди.
Перед запрошеними на свято, вчителями та учнями вечірньої школи виступили з концертною програмою чернігівські барди Іванова О.О. та Якушенко Ю.М.
З словами привітання до засуджених звернулися начальник відділу Чернігівського міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Мазур Л.О., помічник народного депутата України Павленко В.М., який вручив їм підручники, карти та письмове приладдя.
Благодійна організація „Чернігівський жіночий правозахисний центр” висловлює слова вдячності народному депутату України Маньковському Г.В. та всім представникам органів місцевого самоврядування, громадськості за підтримку, участь в проведенні свята 1 вересня і розуміння необхідності участі різних соціальних інституцій у виправленні та ре соціалізації засуджених.

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном