Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Влада втратила інтерес до працівників в’язниць

В рамках реалізації проекту „Вдосконаленню кримінально-виконавчого законодавства – громадську експертизу і підтримку” за фінансової підтримки Міжнародного фонду „Відродження” 25 вересня 2008 року в приміщенні Чернігівської міської ради спільно з міською спостережною комісією благодійною організацією „Чернігівський жіночий правозахисний центр” підготовлено та проведено круглий стіл “Забезпечення соціально-правового захисту співробітників пенітенціарної системи – гарантія дотримання прав засуджених”.
В роботі круглого столу прийняли участь члени спостережної комісії під головуванням заступника міського голови Віхрова С.Г., заступник начальника Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Чернігівській області Гужва О.І, викладачі Чернігівського юридичного коледжу Державного департаменту України з питань виконання покарань, керівники Чернігівського СІЗО, Чернігівської виправної колонії №44, кримінально-виконавчої інспекції, представники ЗМІ, органів влади, місцевого самоврядування та громадських організацій міста.
Учасники круглого столу відмітили, що кримінально - виконавча система останнім часом переживає складний період, бо виявилася заручницею змін, що відбуваються в державі. Вона перестала бути для влади пріоритетною. В умовах сучасної моделі економіки в Україні тюремній системі місця не знайшлося, влада втратила економічний інтерес до системи, одночасно втративши всякий інтерес до людей, які там працюють.
Не зважаючи на це, персонал органів і установ виконання покарань продовжує виконувати роботу великого суспільного значення.
Учасники круглого столу “Забезпечення соціально-правового захисту співробітників пенітенціарної системи – гарантія дотримання прав засуджених” за результатами обговорення констатували, що на сьогоднішній день існує чимало проблем у сфері правового та соціального захисту персоналу Державної кримінально-виконавчої служби.
З цією метою учасники круглого столу запропонували найближчим часом розробити і прийняти закони та нормативно-правові акти щодо проходження служби рядовим і начальницьким складом Державної кримінально-виконавчої служби України, а саме:
а)відповідно до п.22 статті 92 Конституції України - розробити і прийняти Закон України „Про дисциплінарний статут Державної кримінально-виконавчої служби України”;
б) розробити і прийняти Постанову Кабінету Міністрів України „Про порядок проходження служби працівниками Державної кримінально - виконавчої служби України”;
в) розробити і прийняти Постанову Кабінету Міністрів України „Про порядок виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі або каліцтва працівника кримінально - виконавчої служби та компенсації, заподіяння шкоди його майну під час виконання службових обов’язків”.
Учасники круглого столу “Забезпечення соціально-правового захисту співробітників пенітенціарної системи – гарантія дотримання прав засуджених” прийняли резолюцію та вирішили звернулись з пропозиціями щодо вдосконалення правового регулювання проходження служби рядовим і начальницьким складом Державної кримінально-виконавчої служби України, до:
- Кабінету Міністрів України,
- Державного департаменту України з питань виконання покарань,
- Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради України.

коментарі

28.09.2008 | uran
глас вопиющего в пустыне

29.09.2008 | Ігнат
Це коротко можна охарактеризувати так;"Говорили балакали - а сіли і заплакали". Тому,що захищаючи працівників КВС не заробиш такого піару як на захисті прав вбивць, гвалтівників,грабіжників і.т.п.Ніхто не несе в суспільство істину, що без належного соціального захисту працівників КВС розмови про євростандарти,права засуджених - пусті балачки

04.10.2008 | Громов
Конечно, проще пиарить на зэках, какие мол они бедные и несчастные. Да и денег то не в пример больше, правда ведь "правозащитнички"?


щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном