Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Угода про сприяння розвитку соціального захисту осіб, звільнених з місць позбавлення волі.

Михайло Васюта, Право і Демократія
Двохсторонньою угодою передбачається координація спільних дій спрямованих на професійну реабілітацію та підвищення рівня професійної орієнтації осіб, звільнених з місць позбавлення волі.

Згідно угоди Центр зайнятості зобов’язується надавати установам, що виконують покарання інформацію про осіб, котрі звільнені з місць позбавлення волі та звернулися за сприянням у працевлаштуванні до центрів зайнятості. Також надавати весь комплекс соціальних послуг щодо сприяння у працевлаштуванні, організації профнавчання, надання профорієнтаційних послуг, залучення до участі в оплачуваних громадських роботах особам, котрі звільнені з місць позбавлення волі та звернулися з метою пошуку роботи до центру зайнятості.

Також Центр зобов’язався проводити тренінги для осіб, котрі перебувають у місцях позбавлення волі і готуються до звільнення, а саме: у Личаківській ВК№30, Львівській ВК № 48 та Самбірській виховній колонії

Управління, зі своєї сторони зобов’язалося, надавати Центру не менш ніж за два місяці до звільнення інформацію про осіб, котрі звільнятимуться з місць позбавлення волі, брати участь у розробці та погоджувати макети друкованої інформаційної продукції (буклетів, плакатів) та відео-ролики з питань соціальної адаптації та організації зайнятості осіб.
Також управління забезпечує охорону спеціалістів Центру та соціальних партнерів під час проведення заходів.

Загальна кількість тренінгів становить 27, зокрема відомо, що для осіб 14-18 років 13 тренінгів, для засуджених віком від 18 років - 7.

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном