Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Голодування засуджених у Маневицькій виправній колонії № 42

Георгій Корнієвський
За повідомленнями, які потребують підтвердження, у Маневицькій виправній колонії виправній колонії № 42 (Волинська область) на дільниці посиленого контролю (надалі – ДПК) почалося голодування засуджених. За одними даними, їх(кількість сягає 120 осіб, за іншими – помітно менше, але більше десяти. Причиною голодування скоріше за все став протест проти нелюдського поводження з засудженими, систематичним застосуванням фізичного та психічного насилля.
Голодування деяких засуджених почалось 20 жовтня 2008 року. Є повідомлення про те, що 22 жовтня ввечері до колонії прибули біля 30 осіб в масках та камуфляжній формі. Стверджується, що управління департаменту намагається максимально обмежити поширення інформації про події в колонії.
Самі засуджені вважають ці події реакцією засуджених на дії першого заступника начальника управління департаменту у Волинській області, який таким чином начебто веде боротьбу з кримінальними традиціями.

Є інформація про побитті засудженого Д. (прізвище редакції порталу відомо), який нещодавно прибув до колонії. ПрІзвища постраждалих засуджених зараз встановити точно немає можливості, оскільки відсутня інформація з дільниці посиленого контролю.
Засуджені з колонії повідомляють, що з ДПК водять засуджених до медичної частини колонії Департамент робить все, щоб своїм діям вигляд законності.

Георгій Корнієвський, референт голови правління Міжнародного Товариства Прав Людини, координатор роботи у Волинській області

Репліка від Тюремного порталу
Нагадуємо, що керівництво Департаменту відмовилось розробити алгоритм термінової перевірки повідомлень про надзвичайні події, запропонований громадськими організаціями, щоб не оприлюднювати недостовірну інформацію. Через таку відмову портал вважає допустимим розміщувати неперевірені повідомлення, оскільки вони мають велику суспільну значимість. У разі надання департаментом пояснень або додаткової інформації про перебіг події у Маневицькій колонії, така інформація буде також розміщена на порталі.

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном