Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Місячник правових знань для засуджених та звільнених осіб

Валентина Бадира
Благодійною організацією «Чернігівський жіночий правозахисний центр» в рамках реалізації проекту „Забезпечення рівного доступу засуджених та звільнених до правосуддя – через діяльність обласного центру правової допомоги”, за фінансової підтримки Міжнародного фонду „Відродження”, в рамках роботи центру правової допомоги у листопаді цього року розпочато місячник правових знань для засуджених жінок, осіб, які відбувають кримінальні покарання, не пов’язані з позбавленням волі, та осіб, звільнених з місць позбавлення волі.
6 листопада 2008 року перед засудженими Чернігівської виправної колонії №44 виступив помічник прокурора Чернігівської області Костюков Андрій Леонідович, який повідомив жінок про правові підстави притягнення до кримінальної відповідальності за злісну непокору вимогам адміністрації та за дії, що дезорганізують роботу виправних установ.
12 листопада 2008 року жіночу колонію відвідали члени Чернігівської спостережної комісії: заступник голови – Кропива Г.М., секретар комісії - Селівон В.А., члени комісії – Бадира В.А. та Мазур Л.О. Відповідно до основних завдань спостережної комісії – організація громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів засуджених – вони перевірили законність поміщення засуджених в дисциплінарний ізолятор. Під час відвідування ДІЗО та вивчення матеріалів на засуджених, які там утримувалися, порушень вимог статті 134 Кримінально-виконавчого кодексу України („Порядок застосування заходів стягнення до осіб, позбавлених волі”) не виявлено. Крім того, члени Чернігівської спостережної комісії провели особистий прийом засуджених та розглянули їх звернення. За зверненнями засуджених були направлені запити до органів прокуратури, виконавчої влади та місцевого самоврядування.
Що вівторка юристи благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр» здійснюють прийом осіб, звільнених з місць позбавлення волі, осіб, які стоять на обліку в кримінально-виконавчій інспекції та їх родичів.

Валентина Бадира, директор благодійної організації „Чернігівський жіночий правозахисний центр”.

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном